Kenestä liigan paras pelaaja? NHL julkaisi Hart Trophy -ehdokkaat

Taylor Hallin sanoinkuvaamaton tuuri varausvuorojen suhteen sai jatkoa jälleen viime yönä.
Taylor Hallin sanoinkuvaamaton tuuri varausvuorojen suhteen sai jatkoa jälleen viime yönä.

NHL julkaisi Hart Trophy -ehdokkaat. Palkinto jaetaan parhaalle pelaajalle, eli toisin sanoen sille, kenestä on ollut eniten hyötyä omalle joukkueelleen.

NHL:n palkintojenjakotilaisuus tullaan pitämään myös tänä vuonna Las Vegasissa. Palkinnot laitetaan jakoon Hard Rock Hotel & Casinossa hiukan ennen NHL:n varaustilaisuutta, tarkemmin sanottuna 20. kesäkuuta.

Yksi arvostetuimpia palkintoja on Hart Memorial Trophy. Kyseessä on NHL:n MVP-palkinto, joka jaetaan nimensä mukaisesti liigan arvokkaimmalle, eli parhaalle pelaajalle. Arvostelussa otetaan huomioon se, kuka pelaajista on ollut omalle joukkueelleen se kaikista tärkein.

Nyt NHL on myös julkaissut ehdokkaansa tätä arvostettua pystiä kohtaan. Kyseiset nimet ovat Los Angeles Kingsin Anze Kopitar, New Jersey Devilsin Taylor Hall sekä Colorado Avalanchen Nathan MacKinnon. Tällä kertaa kyseessä on kolmikko, josta kuka tahansa voi viedä pystin nimiinsä.

Kopitar oli menneen runkosarjan aikana Kingsin ylivoimaisesti tehokkain hyökkääjä. Hän teki 82 otteluun 35 maalia ja yhteensä 92 tehopistettä, joka oli 31 pistettä paremmin kuin kakkosena olleella Dustin Brownilla. Lisäksi Kopitarin tehotilasto oli 21 asteen verran plussan puolella.

MUISTA MYÖS:
KISA: Veikkaa NHL-pelien tulokset ja voita PlayStation 4 -pelikonsoli!

Kopitarista tuli kauden myötä Kingsin ensimmäinen pelaaja sitten Wayne Gretzkyn, joka on pystynyt ylittämään 90 tehopisteen rajapyykin. Slovenialaissentteri on myös loistava omassa päässä, mistä todisteena on se, että hänet on valittu NHL:n parhaan kahden suunnan hyökkääjän (Selke Trophy) finalistiksi.

New Jerseyn Taylor Hallin pistesaldo 76 runkosarjaottelusta oli 39+54 (93), joka oli selkeästi parempi kuin Devilsin toiseksi parhaalla pistemiehellä, Nico Hischierillä. Sveitsiläinen latoi 82 runkosarjaotteluun tehot 20+32. Hall olikin heittämällä joukkueensa tärkein pelaaja, minkä vuoksi hän myös suuri suosikki voittamaan Hart Trophyn itselleen.

Kenties vieläkin suurempi suosikki pystiin on kuitenkin Avalanchen Nathan MacKinnon, jonka pistesaldo runkosarjasta oli 39+58 (97). Toisaalta on otettava huomioon, että MacKinnonin lisäksi myös Mikko Rantanen oli vahvassa vireessä läpi kauden, sillä suomalainen saalisti tililleen 84 tehopistettä.

Lisää jokaisesta kolmesta ehdokkaasta NHL:n sivuilta tästä.

Suosittelemme myös:
Tanska sai kivenkovan MM-vahvistuksen – Frederik Andersen avuksi