NHL-lainojen joukkopoistuminen jatkuu – tukku supertähtiä jättää Liigan

NHL-lainojen poistuminen Liiga-kaukaloista näillä näkymin piakkoin alkavaan NHL:ään sai jatkoa perjantaina nimekkäistä pelaajista.

Oulun Kärppien supertähti Jesse Puljujärvi jatkaa kauttaan Pohjois-Amerikassa. Edmonton Oilersista lainalla Kärpissä pelannut Puljujärvi ehti pelaamaan tällä kaudella oululaisten riveissä 16 ottelua, joissa hän iski seitsemän maalia ja antoi viisi maaliin johtanutta syöttöä.

”Pelillisesti sain olla isossa roolissa. Se varmasti kehitti minua ja toi lisää itseluottamusta. Myös henkisesti on täytynyt mennä koko ajan eteenpäin, ja varakapteenin rooli mahdollisti sen. Piti pystyä olemaan joukkueen esimerkkipelaaja arjessa ja peleissä. Olla parhaassa mahdollisessa kunnossa ja näyttää mitä se voittaminen vaatii”, Puljujärvi kertasi Kärpissä viettämäänsä puoltatoista vuotta seuran tiedotteessa.

HIFK:n NHL-lainojen Antti Suomelan ja Otto Koivulan pelit jatkuvat niin ikään Pohjois-Amerikassa. Suomela kuuluu San Jose Sharksin ja Koivula New York Islandersin organisaatioon.

Koivula teki HIFK:lle 14 ottelussa 11 tehopistettä. Suomela puolestaan ehti pelata helsinkiläisten riveissä kymmenen ottelua tehopistein 2+3=5.

Myös Pelicans menettää yhden lainamiehistään NHL:ään, kun Julius Honka pakkaa pelikamansa ja suuntaa Texasin lämpöön. Dallas Starsin kanssa yksivuotisen ja kaksisuuntaisen sopimuksen tehnyt kiekollinen puolustaja nakutti pussinokkien riveissä yhdeksässä pelissä mainiot pisteet 3+4=7.


KATSO MYÖS: Klassikkovideo: Hannu Jortikka Urheiluruudussa vuonna 1999 – tuomarit saavat kuulla kunniansa