NHL:n pelaajamarkkinat käyvät todella kuumina – tarjolla Paciorettyn, Letangin ja Hoffmanin kaltaisia nimiä

Max Pacioretty teki jatkosopimuksen Vegasin kanssa.
Max Pacioretty teki jatkosopimuksen Vegasin kanssa.

Kun NHL-kausi lähestyy puoliväliään, vuosi toisensa jälkeen ilmoilla alkaa olla huomattavasti normaalia enemmän pelaajamarkkinoihin liittyviä huhuja.

Tässä kohtaa on syytä tehdä selkeä linjanveto spekulaation ja huhujen välille: sanoista ensimmäinen tarkoittaa puhdasta pohdintaa, kun taas huhut kantaa mukanaan siipiä.

Jo otsikossa mainittujen Montreal Canadiensin Max Paciorettyn, Pittsburgh Penguinsin Kris Letangin ja Ottawa Senatorsin Mike Hoffmanin kohdalla puhutaan jälkimmäisestä eli huhuista.

Max Pacioretty

Paciorettyn kohdalla NHL:n sisäpiiriläiset Pierre McGuire ja Darren Dreger ovat vahvistaneet, että Canadiens pyrkii todella kauppaamaan kapteeninsa.

Kanadalaisseura tarvitsee kipeästi muutoksia ja neljän viime kauden aikana vähintään 30 runkosarjamaalia iskenyt Pacioretty on  todella houkutteleva vaihtoehto etenkin Stanley Cupista taisteleville joukkueille. Yhdysvaltalaislaituri on 29-vuotiaana pelaaja parhaassa iässään, ja vaikka kuluva kausi onkin ollut vaikea, ei hänen taitonsa ole kadonneet mihinkään.

Pacioretty on paitsi houkutteleva pelaaja muiden seurojen näkökulmasta, myös erittäin helppo kauppakohde Canadiensin osalta. Hänellä ei nimittäin ole minkäänlaisia siirtoa rajoittavia pykäliä sopimuksessaan.

Lisäksi Canadiens-kipparin nykyinen sopimus on varsin edullinen, sillä se on vuositasolla arvoltaan 4,5 miljoonaa dollaria, ja voimassa vain ensi kauden. Jos siis Pacioretty olisikin syystä tai toisesta hiipumassa pelaajana, ei hänet hankkivan seuran tarvitsisi välttämättä sitoutua häneen pitkäksi aikaa.

Kris Letang

Vuosikausien ajan Pittsburgh Penguinsin suurimpiin nimiin kuulunut Kris Letang oli ison osan viime kaudesta poissa ja itse asiassa pennsylvanialaisseura osoitti kykenevänsä voittamaan Stanley Cupin ilman varakapteeniaan.

Nyt tämä viime kevään voitokas kokemus onkin puskemassa Letangia ulos Pittsburghista. Lähes poikkeuksetta jokainen paikallistoimittaja – puhumattakaan NHL:n sisäpiiriläisistä – on nimittäin kertonut Letangiin liittyvien huhujen kantavan myös lihaa luiden ympärillä; toisin sanoen Penguinsin GM Jim Rutherford hakee tällä hetkellä tietoa siitä, mitä 30-vuotiaasta kanadalaispuolustajasta olisi saatavissa vaihdossa.

Letang on tällä hetkellä loukkaantuneena, joten se hidastaa automaattisesti puheita, mutta alkukausi on osoittanut Penguinsin tarvitsevan muutosta, mikäli seura mielii voittaa kolmannen mestaruutensa putkeen ja siksi sen on luovuttava isosta nimestä saadakseen myös ison vastineen.

Lisää Letangin tilanteesta voit lukea TÄÄLTÄ.

Mike Hoffman

Ottawa Senators on ollut eittämättä yksi kuluvan kauden suurimmista pettymyksistä. Kontrasti viime kevääseen on ollut melkoinen, sillä tuolloin seura oli maalin päässä Stanley Cup -finaalipaikasta ja nyt se on jäänyt jo 14 pisteen päähän viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Kanadan pääkaupungissa ollaankin jo valmistauduttu osittaiseen uudelleenrakennusprojektiin: kaupan ovat Erik Karlssonia ja Mark Stonea lukuun ottamatta kaikki pelaajat.

Kaikkein kuumimmin keskusteluissa ovat pyörineet viime aikoina Mike Hoffmanin, Derick Brassardin, Cody Cecin ja Jean-Gabriel Pageau’n kaltaiset nimet.

Edellä mainituista nimistä tällä hetkellä kaikkein konkreettisimpana potentiaalisin kaupattava on Hoffman. 28-vuotias laituri on osoittanut olevansa NHL-tasolla noin 30 maalin sekä 60 tehopisteen mies ja hänen vuoteen 2020 saakka ulottuva sopimuksensa on nyky-NHL:ään varsin edullinen 5,1875 miljoonaa dollaria kautta kohden.

Tiettävästi ainakin St. Louis Blues on ollut jo neuvotteluyhteydessä Ottawan suuntaan, mitä tulee Hoffmaniin, ja missourilaisseuran uskotaan olevan valmis maksamaan ison hinnan kanadalaishyökkääjästä.

Ylipäätään Senatorsia kannattaa pitää todella tarkkaan silmällä, sillä suurella todennäköisyydellä useampi kova nimi tulee jättämään seuran ennen NHL:n pelaajasiirtojen takarajaa.

Oivan paikan tutustua edellä olevien nimien tilastoihin tarjoaa Eliteprospects.com, jonne pääset tämän linkin kautta.