Vapautuneet NHL-pelaajat Leijonien käyttöön selvillä – Aho, Raanta, Teräväinen…

NHL-pelaajat Leijonien käyttöön? Ainakin NHL:n eliittiin noussut Antti Raanta on yksi ehdokkaista.
NHL-pelaajat Leijonien käyttöön? Ainakin NHL:n eliittiin noussut Antti Raanta on yksi ehdokkaista. Kuva: Getty Images

NHL:n pudotuspelijoukkueet ovat nyt selvillä ja sitä kautta tiedetään myös vapautuneet NHL-pelaajat Leijonien käyttöön – ainakin teoriassa.

NHL:n pudotuspelit odottavat jo ovella ja jäljellä on ainoastaan ensi yönä pelattava Boston Bruinsin ja Florida Panthersin välinen kamppailu, jossa Bruinsilla on vielä mahdollisuus napata Itäisen konferenssin voitto nimiinsä tällä hetkellä ykkösenä olevalta Tampa Bay Lightningilta.

Kaikki 16 pudotuspelijoukkuetta ovat nyt kuitenkin selvillä ja kaksi viimeistä pudotuspelipaikkaa nimiinsä veivät Philadelphia Flyers ja Colorado Avalanche.

Vaan, miltä tilanne näyttää Leijonien osalta? Ketkä pelaajat vapautuivat ainakin teoriassa Suomen käyttöön tulevan kevään MM-kisoihin?

Seuraavassa teemme katsauksen pudotuspelien ulkopuolelle jääneisiin suomalaisiin – listattuna on siis NHL-pelaajat Leijonien käyttöön.

Vapautuneet NHL-pelaajat Leijonien käyttöön:

Maalivahdit:

Christopher Gibson (New York Islanders)
Ville Husso (St. Louis Blues / AHL)
Antti Niemi (Montreal Canadiens)
Antti Raanta (Arizona Coyotes)
Harri Säteri (Florida Panthers)

Leijonat lienee eittämättä kaikkein kiinnostunein Antti Raannasta, joka oli kalenterivuoden 2018 osalta koko NHL:n ykkösnimi maalivahtien osalta. Raannan kausi oli alkuun rikkonainen, mutta hän osoitti olevansa NHL-tasolla yksi sarjan huippumaalivahdeista, ja kun taskussa on myös tuore jatkosopimus, ilman terveyshuolia kaikki on mahdollista.

Myös läpi kauden huikeasti tasoaan nostanut Antti Niemi on potentiaalinen vaihtoehto, mutta hänen kohdallaan kysymysmerkkejä aiheuttaa hieman sopimuksettomuus; toisaalta taas MM-kisat on oiva paikka antaa lisää näyttöjä NHL-seuroille. Harri Säteri on puolestaan tuttu kasvo maajoukkueessa ja hän piti tällä kaudella Florida Panthersin pudotuspelihaaveita yllä, kun muut joukkueen maalivahdit olivat loukkaantuneina. Ehdottomasti kiinnostava vaihtoehto.

Christopher Gibson tuskin on ensimmäisten maalivahtien joukossa, kun Leijonien johtoporras lähtee hahmottelemaan maalivahteja, vaikka hän pääsikin pelaamaan kahdeksassa NHL-ottelussa tällä kaudella. Sen sijaan Ville Husso, joka valittiin AHL:n kuluvan kauden tulokastähdistöön, on eittämättä potentiaalinen vaihtoehto.

Puolustajat:

Julius Honka (Dallas Stars)
Esa Lindell (Dallas Stars)
Ville Pokka (Ottawa Senators / AHL)
Rasmus Ristolainen (Buffalo Sabres)

Leijonille ei ole tarjolla välttämättä kovinkaan montaa NHL-puolustajaa, mutta laatua riittää sitten sitäkin enemmän. Rasmus Ristolainen ja Esa Lindell ovat NHL:n osalta ehdotonta suomalaiseliittiä ja molemmat pelaavat isoja minuutteja seurajoukkueessaan, vieläpä ykköspakkipareissa. Kyseinen kaksikko oli äärimmäisen kova lisä myös erikoistilanteita silmällä pitäen.

Julius Honka osoitti viime kevään MM-kisoissa, että hänellä on todella paljon annettavaa Leijonien kiekolliseen tekemiseen – ylivoimaa unohtamatta – joten hän on eittämättä voimakkaasti tyrkyllä myös Tanskan kisoihin. Ainoa kysymysmerkki on se, että halutaanko hänen pelaavan AHL:n pudotuspeleissä.

Ville Pokka sai vihdoin uuden mahdollisuuden NHL:ssä, kun hänet kaupattiin Ottawa Senatorsiin, mutta NHL-uran ensimmäinen peli antaa edelleen odottaa itseään. Pokan sopimus päättyi tähän kauteen, joten näyttöhaluja on varmasti.

Hyökkääjät:

Sebastian Aho (Carolina Hurricanes)
Aleksander Barkov (Florida Panthers)
Henrik Borgström (Florida Panthers)
Juho Lammikko (Florida Panthers / AHL)
Artturi Lehkonen (Montreal Canadiens)
Iiro Pakarinen (Edmonton Oilers)
Teuvo Teräväinen (Carolina Hurricanes)

Kun katsotaan valmiita tutkapareja, joilla on heti kisojen alusta lähtien kemiat kunnossa, ensimmäisenä mieleen nousee luonnollisesti Carolina Hurricanesin duo Sebastian Aho & Teuvo Teräväinen. Molemmat pelasivat henkilökohtaisella tasolla elämänsä kauden ja pelkästään tehopisteissä mitattuna he toisivat Leijoniin 129 pistettä.

Aleksander Barkov olisi luonnollisesti jättimäinen kiinnitys Leijonien ykkössentteriksi. 22-vuotias Florida Panthersin pelaaja varasti viimeistään tällä kaudella koko NHL:n huomion pelatessaan kaikista NHL-hyökkääjistä eniten ottelua kohden, edustaessaan Panthersia All Star -tapahtumassa ja tehdessään 79 otteluun 78 tehopistettä. Iso kysymysmerkki on kuitenkin Barkovin viimeiseksi jääneessä runkosarjaottelussa syntynyt olkapäävamma: leikkaushoitoa se ei vaadi, mutta jäävätkö kisat siitä syystä väliin?

Henrik Borgströmillä oli upea kausi yliopistosarjassa ja hän olikin kolmen finalistin joukossa, mitä tuli Yhdysvaltain parhaan yliopistopelaajan titteliin. Heti yliopistokauden päätyttyä 20-vuotias suomalaissentteri tuotiin NHL:ään, jossa hän pelasi kolme ottelua. Leirikutsu nyt lienee ainakin selviö, mikäli Borgström itse on halukas lähtemään. 22-vuotias Juho Lammikko puolestaan pelasi AHL:ssä tällä kaudella 59 ottelua tehoin 8+20=28.

Artturi Lehkoselle päättynyt runkosarja oli todella haastava ja hän kärsi upean NHL-debyyttikautensa jälkeen niin sanotusta toisen vuoden kirouksesta. 22-vuotias Canadiens-laituri ei missään nimessä pelannut huonosti, mutta tulosta ei meinannut tulla sitten millään. Loppukautta kohden käyrät osoittivat kuitenkin selvästi ylöspäin, joten ehdotonta Leijona-kamaa, jos vain haluaa lähteä.

26-vuotias Iiro Pakarinen on tietynlaisessa käännekohdassa pelaajaurallaan. Hän pääsi pelaamaan Edmonton Oilersin riveissä tällä kaudella 40 runkosarjaottelua, pistein 2+1, mutta NHL-sopimus ei ole mikään itsestäänselvyys. Leijonien kolmos- ja nelosketjusta pitäisi löytyä Pakariselle tilaa ja samalla se tarjoaisi hänelle näyttöpaikan NHL:n suuntaan.

Ei lähde kisoihin/tilanne auki:

Markus Granlund (loukkaantunut)
Jussi Jokinen (kieltäytynyt)
Kari Lehtonen (loukkaantunut)
Petteri Lindbohm (loukkaantunut)
Jesse Puljujärvi (todennäk. kieltäytynyt)

HUOM! Tarjolle saattaa tulla myös muita AHL-pelaajia, mikäli seurat vapauttavat heidät kisoihin.

NHL-pelaajat Leijonien käyttöön – heitä on siis tässä vaiheessa yhteensä 16, kun loukkaantuneet ja kieltäytyneet jätetään pois laskuista.

Lisää on vapautumassa myös pudotuspeleistä, sillä suomalaisia vapautuu varmuudella seuraavista ottelupareista – siis ainakin teoriassa:

Pittsburgh Penguins – Philadelphia Flyers: Olli Määttä, Valtteri Filppula, Jori Lehterä
Winnipeg Jets – Minnesota Wild: Joel Armia, Patrik Laine, Mikael Granlund, Mikko Koivu

NHL:n suomalaispistepörssin löydät TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
Nyt hemmotellaan Liigan ystäviä – Unibetilta tarjolla VIP-aitio välieriin!