NHL-pelaajat ulos ensi talven Pyeongchangin olympialaisista

NHL-pelaajat ulos ensi talven Pyeongchangin olympialaisista | Laitataklaus.com

NHL-pelaajat eivät pelaa ensi talvena Pyeongchangin olympialaisissa. NHL:n johtohenkilöt ilmoittivat asiasta maanantai-iltana Suomen aikaa.

NHL-komissaari Gary Bettman on sanonut toistuvasti, että NHL-seurojen omistajat ovat olympiaosallistumista vastaan useiden syiden vuoksi. Isoin syistä on pitkä, 17 päivän tauko kesken kauden.

NHL, sen pelaajajärjestö NHLPA, Kansainvälinen Olympiakomitea KOK, Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF ovat neuvotelleet NHL-pelaajien osallistumisesta kuukausia, mutta neuvottelut eivät ole tuottaneet tulosta.

– Kansainvälinen Olympiakomitea on nyt ilmaissut, että NHL:n osallistuminen Pekingin vuoden 2022 olympialaisiin on riippuvainen osallistumisestamme Etelä-Koreaan 2018. NHLPA on vahvistanut julkisesti, ettei sillä ole kiinnostusta jatkaa keskustelua siitä, mikä tekisi osallistumisesta houkuttelevamman joukkueille. Lopputuloksena ja selvyyden luomiseksi vahvistamme aikomuksemme tehdä kauden 2017-18 otteluohjelman loppuun ilman olympiataukoa, kerrotaan NHL:n tiedotteessa.

– Meidän puoleltamme tämä asia on virallisesti päätöksessä, tiedote päättyy.

Tässä linkki NHL:n viralliseen tiedotteeseen.