NHL-pudotuspeliparit 2018 lähestulkoon selvillä – pleijarit käynnistyy ensi viikolla

NHL saapuu Eurooppaan myös ensi kaudella.
NHL saapuu Eurooppaan myös ensi kaudella. Kuva: Getty Images

NHL-pudotuspeliparit 2018 ovat nyt kahta paria vaille selvillä; Boston Bruins ja Florida Panthers pelaavat vielä aiemmin tällä kaudella perutun ottelun.

Viimeiset NHL:n pudotuspeleihin selviytyneet joukkueet saatiin selville viime yönä, kun Itäisessä konferenssissa Philadelphia Flyers kaatoi runkosarjan päätösottelussaan New York Rangersin murskaavasti 5-0 ja sysäsi näin ollen Florida Panthersin kesälomalle (lue lisää täältä).

Lännessä puolestaan Colorado Avalanche raivasi Flyersin tavoin tiensä viimeisenä joukkueena kevään tosipeleihin. Se kaatoi ottelussa, jossa panoksena oli molempien joukkueiden osalta viimeinen tarjolla ollut pudotuspelipaikka, St. Louis Bluesin numeroin 5-2.

NHL:n runkosarjan voiton vei nimiinsä Nashville Predators, joten Pekka Rinteen, Juuse Saroksen, Miikka Salomäen ja Eeli Tolvasen edustama tennesseeläisseura pääsee nauttimaan kotiedusta koko pudotuspelien ajan – Stanley Cup -finaalit mukaan lukien.

Viime keväänä Stanley Cup -finaaleissa esiintyneen Predatorsin osalta kohtaloksi koitui osittain se, että kotietu oli finaalivastustaja Pittsburgh Penguinsilla, mutta tälle keväälle tuo asia saatiin siis korjattua.

Itäisen konferenssin tulee puolestaan viemään nimiinsä joko Tampa Bay Lightning tai Boston Bruins. Tällä hetkellä ykkössijaa pitää hallussaan viime yönä 2-3-jatkoaikatappion Carolina Hurricanesille kokenut Lightning, mutta omassa ottelussaan Ottawa Senatorsin kaatanut Bruins vaanii vain pisteen päässä ja sillä on mahdollisuus nousta vielä floridalaisseuran ohi.

Bruins kohtaa jäljellä olevassa ylimääräisessä ottelussaan Panthersin, jonka kausi päättyy siis runkosarjaan. Helpolla se ei tule missään nimessä pääsemään, sillä Panthers esiintyi viime yönä varsin miehekkäästi, ottaen 4-3-voiton Buffalo Sabresista, vaikka joukkue oli vain hetkeä aiemmin saanut kuulla Flyersin voitosta ja kautensa päättymisestä.

NHL:n pudotuspelit käynnistyvät ensi viikolla, tarkemmin sanottuna keskiviikon ja torstain välisenä yönä Suomen aikaa.

Tarkempi otteluohjelma tullaan julkaisemaan tiettävästi siinä vaiheessa, kun myös kauden viimeinen jäljellä oleva ottelu Boston Bruinsin ja Florida Panthersin välillä saadaan pelattua.

NHL-pudotuspeliparit 2018:

Itäinen konferenssi

Tampa Bay Lightning / Boston Bruins – New Jersey Devils
Boston Bruins / Tampa Bay Lightning – Toronto Maple Leafs
Washington Capitals – Columbus Blue Jackets
Pittsburgh Penguins – Philadelphia Flyers

Läntinen konferenssi

Nashville Predators – Colorado Avalanche
Winnipeg Jets – Minnesota Wild
Vegas Golden Knights – Los Angeles Kings
Anaheim Ducks – San Jose Sharks

NHL:n sarjataulukot löydät TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
Nyt hemmotellaan Liigan ystäviä – Unibetilta tarjolla VIP-aitio välieriin!