NHL-vihjeet: Colorado ja Ottawa iskevät yhteen Globenissa

NHL-vihjeet / Laitataklaus.com

Accuscore tarjoaa NHL-vihjeet sekä analyysin perjantai-iltana Tukholman Globenissa pelattavaan Colorado-Ottawa-otteluun.

NHL-vihjeet: Colorado – Ottawa

Ruotsissa päästään nauttimaan todellisesta huippulätkästä, kun NHL:n Global Series tuo kaksi ruotsalaistähtien johtamaa joukkuetta Tukholman Ericsson Globeen.

Perjantaina ja lauantaina pelattavassa kahden ottelun sarjassa kohtaavat Gabriel Landeskogin kipparoima Colorado Avalanche ja Ottawa Senators, jonka kapteenina häärii Erik Karlsson. Suomalaisväriä ottelusarjaan tuo jälleen tehokasta kautta pelaava Coloradon Mikko Rantanen.

Kumpikin joukkue on tällä hetkellä omassa konferenssissaan kahdeksantena, viimeisellä pudotuspelipaikalla kun otteluita on pelattu 14. Coloradolla kasassa on 16 pistettä, kun Ottawa on kasannut pisteen enemmän. Itäisen konferenssin Senators on kunnostautunut erityisesti viemään otteluita jatkoajalle, laihoin tuloksin: peräti kuusi ottelua on venynyt yli 60 minuutin ja näistä viisi on päättynyt Ottawan tappioon. Kontrasti Coloradoon on melkoinen, sillä Avalanchen otteluista vain yksi on päätynyt jatkoille ja senkin Colorado voitti voittolaukauksilla. Varsinaisella peliajalla Ottawa on voittanut viisi ottelua Coloradon seitsemää vastaan, kun tappioita varsinaisella peliajalla Senatorsilla on vain kolme Avalanchen kuutta vastaan.

Kuntopuntarissa joukkueet ovat tasaväkiset, eikä maalierossakaan joukkueiden välillä ole suurta eroa. Kumpikin joukkue on päästänyt 47 maalia, keskimäärin 3.36 per ottelu. Tehtyjä Ottawalla on 51 ja Coloradolla 48, eli noin 3.5 per ottelu. Kummankaan joukkueen pelaajat eivät pistepörssissä juhli, kun Senatorsin paras pistemies Mark Stone on jaetulla 26. sijalla 16 pisteellä ja Avalanchen Nathan MacKinnon jaetulla sijalla 48. 14 pisteen turvin.

Lisämielenkiintoa illan otteluun lisää joukkueiden välillä tapahtunut vaihtokauppa, jossa kolmantena osallisena oli Nashville Predators. Jo pitkään siirtohuhujen kohteena ollut Avalanche-sentteri Matt Duchene vaihtoi vihdoin maisemaa ja suuntana oli Ottawa Senators. Kaupassa Senators menetti sentteri Kyle Turrisin Nashvilleen, kun Avalanche puolestaan vastaanotti varausvuoroja ja nuoria lupauksia.

Accuscoren simulaatiot

Ennen kauden alkua Accuscoren NHL-simulaatioissa Ottawan ennustettiin olevan selkeästi Coloradoa parempi joukkue. Asetelma ei ole juurikaan muuttunut, vaikka Avalanche onkin napsinut odotettua enemmän pisteitä alkukaudesta. Vaikka yksittäisen pelaajan vaikutus ei yleensä ole kovinkaan merkittävä, jätti Matt Duchenen lähtö Avalanchen hyökkäykseen ison loven.

Accuscoren ottelusimulaatioissa vierasjoukkueena pelaava Ottawa on selkeä suosikki. Senators voittaa 58.2 % simulaatioista viimeistään jatkoajan tai voittolaukauskilpailun jälkeen. Varsinaisella peliajalla Ottawa on parempi 47.2 % todennäköisyydellä, kun jatkoille edetään kerran neljästä eli 25 %. Avalanche puolestaan vie voiton varsinaisella peliajalla 27.8 % todennäköisyydellä.

Ottamatta huomioon ottelun näytösmäistä luonnetta, maalimäärä on silti simulaatioissa verrattain korkea. Keskimäärin ottelussa tehdään 6.1 osumaa, joista Senators iskee 3.2 ja Avalanche 2.9. Joukkueiden todennäköisimmät pistenikkarit ovat ”kotiotteluaan” pelaavat Ottawan Erik Karlsson, keskimäärin 0.91 pistettä per simulaatio sekä Coloradon Gabriel Landeskog, joka onnistuu tekemään keskimäärin 0.71 pistettä. Myös Coloradon Nathan MacKinnon pääsee 0.70 pisteeseen, kun Ottawalta yli 0.7 pistettä tekevät Mark Stone (0.86), Mike Hoffman (0.74) ja Matt Duchene (0.71).

Accuscoren NHL-vihjeet:

Ottawan ML-voittoa kannattaa pelata, kun kerroin ylittää 1.72 ja Coloradoa kertoimen ylittäessä 2.40.

NordicBet tarjoaa Ottawan ML-voitosta kertoimeksi 1.74.

Varsinaisen peliajan 1×2 kerroinrajat ovat simulaatioiden perusteella 3.60 – 3.00 – 2.12.

NordicBet: 2.75 – 4.35 – 2.19

Yli 5.5 maalia syntyy 56 % todennäköisyydellä. Pelattavan yli 5.5 kertoimen pitäisi olla vähintään 1.79.

Lisää analyyseja sekä kaikkea muuta kivaa löydät osoitteesta Accuscore.eu!

NordicBetin NHL-kohteisiin!