NHL-vihjeet: New York Rangers kohtaa Buffalon Winter Classicissa

NHL:ssä äänestetään piakkoin, että otetaanko liigassa käyttöön sääntömuutoksia.
NHL:ssä äänestetään piakkoin, että otetaanko liigassa käyttöön sääntömuutoksia.

NHL avaa uuden vuoden spektaakkelimaisella ulkoilmaottelulla New Yorkin Citi Fieldillä. Accuscore tarjoaa NHL-vihjeet uudenvuodenpäivän otteluun!

Hieman ironisesti jälleen kerran Winter Classiciksi kutsutussa ottelussa kohtaavat naapuripitäjän Buffalo Sabres, joka on ottelussa kotijoukkue, sekä paikallinen suuruus New York Rangers. Ulkojääpelejä on NHL:ssä pelattu ”klassikkoina” jo pitkä sivu, eikä näistä otteluista yleensä ole kehkeytynyt elämää suurempia näytelmiä – myös junnukisojen lumisadehärdelli aiheutti monenlaista parran pärinää. Tällä kertaa säätilan pitäisi suosia ja New Yorkissa päästäneen pelaamaan pikkupakkasessa ilman lumisateita.

Isäntäjoukkue Buffalo Sabresin kausi on ollut täysi pannukakku ja joukkue majailee tukevasti itäisen konferenssin pohjalla. Vain 10 voittoa 38 ottelusta sekä tehtyjen maalien surkuhupaisa määrä 84, eli 2.21 per ottelu, kertoo kaiken joukkueen tilasta. Puolustuspää on toiminut marginaalisesti paremmin, kun omissa on kolissut noin 3.32 kertaa, mikä sekin on toki heikko suoritus.

Sabres on onnistunut viemään 10 peliä jatkoajalle, mutta näistä otteluista se on voittanut vain kaksi. Joulukuun aikana pelatuista 13 ottelusta Buffalo puolestaan on voittanut neljä ja viimeisestä viidestä kaksi. Joukkueen otteissa onkin näkynyt häivähdys nousevasta käyrästä.

Vierasjoukkueena kotikaupungissaan pelaava Rangers on ajoittaisesta kankeudestaan huolimatta mukana divisioonansa kärkikahinoissa ja hyvissä asemissa pudotuspelitaistoa ajatellen. Rangers on voittanut 20 ottelua, joista kuusi jatkoajalla tai voittolaukauksilla. Joukkue on kerännyt 38 ottelusta 45 pistettä ja on itäisen konferenssin seitsemäs. Päivän vastustajaan verrattuna se on iskenyt lähes maalin per peli enemmän ja vastaavasti päästänyt 0.5 maalia vähemmän; tehtyjä on 3.16 ja päästettyjä                                2.82.

Rangers on pelannut joulukuun aikana 13 ottelua, joista se on voittanut seitsemän ja hävinnyt varsinaisella peliajalla kolme. Edellisestä kuudesta ottelusta neljä on päättynyt vasta lisäajan jälkeen, Rangersin hävitessä kaksi ja voittaessa kaksi.

Accuscoren simulaatiot

Vaikka ulkoilmaottelu tuo oman mausteensa olosuhteiden erilaisuuden johdosta, Accuscoren simulaatiot ovat olleet hyvin kartalla myös näiden otteluiden kulusta. Simulaatioissa Rangers on hienoinen suosikki, mutta ottelusta voidaan odotella kertoimia tasaisempaa. Buffalo Sabres voittaa 45.6 % todennäköisyydellä, kun Rangersin voittoprosentti on 54.4 %. Ottelu etenee jatkoajalle peräti 28 % todennäköisyydellä. Sabresin saldo jatkoaikaotteluista on surkea, mutta ottelun luonne tekee myös jatkoajasta ja voittolaukauksista normaalia satunnaisempia.

Buffalo tekee ottelussa keskimäärin 2.8 maalia Henrik Lundqvistin selän taakse ja Rangers puolestaan yllättää Robin Lehnerin keskimäärin 3.0 kertaa. Todennäköisimmin verkkoja heiluttelee Buffalon Jack Eichel, joka osuu 0.44 kertaa per simulaatio. Samalla Eichel on myös todennäköisimmin vähintään yhden pisteen tekevä pelaaja, prosentilla 46 %.

Accuscoren NHL-vihjeet:

Ottelun voittaja ML: Buffalo Sabres, kerroin 2.25 – Accuscoren kerroinraja 2.20

Ottelun voittaja 1×2: Tasapeli X, kerroin 4.10 – Accuscoren kerroinraja 3.58

Tekee vähintään yhden pisteen: Jack Eichel – Accuscoren kerroinraja 2.18

Kaikki Accuscoren ennakot ja pelivalinnat löytyvät!