NHL-vihjeet: Minnesota Wild – Edmonton Oilers

Wild Mikael Granlund allekirjoitti Wildin kanssa kolmen vuoden jatkosopimuksen

NHL:n Prime Time esittää tänä iltana näytelmän Minnesotasta, kun Mikko Koivun kipparoima Wild saa vastaansa nuorten supertähtien johtaman Edmonton Oilersin. Jäällä nähdään suomalaisista Koivun lisäksi myös Mikael Granlund Wildin paidassa, kun Jesse Puljujärvi puolestaan jatkanee tehoiluaan Connor McDavidin laidalle Oilers-nutussa.

Kummankaan joukkueen alkukausi ei ole sujunut odotetun kaltaisesti. Wild on kuitenkin pudotuspelipaikan syrjässä kiinni, vaikka otteet ovat ailahdelleet läpi kauden. Kivikovassa Keskisessä divisioonassa lipsumiselle ei ole varaa ja myös Tyynenmeren divisioonan joukkueet hengittävät niskaan. Minnesotalla on kasassa 37 pistettä 31 ottelusta, joka oikeuttaa seitsemänteen sijaan läntisessä konferenssissa.

Vaikka Wild on usein hallinnut otteluita neljällä pelaamaan kykenevällä kentällä, ovat eväät loppuneet ratkaisun paikoissa kesken. Myös hyökkäyspään loukkaantumiset ovat varmasti tehoilua häirinneet. Zach Parisen ollessa edelleen sivussa, joukkueen sisäisen pistepörssin kärkisijoja miehittävät Eric Staal ja Jason Zucker, jotka ovat kasanneet 27 ja 25 pistettä. Kärkipelaajilta vaaditaankin tasonnostoa silloin, kun otteluita ratkaistaan.

Wild on voittanut neljä ottelua putkeen ja kotona putki on viiden ottelun mittainen. Edellisestä 10 ottelusta Wild on voittanut varsinaisella peliajalla kaksi ja peräti viisi jatkoajalla tai voittolaukauksilla. Kotiotteluissaan Wild on jäänyt kokonaan pisteittä vain kolmasti 15 ottelussa.

Pitkään uudelleenrakennusta harjoittanut Edmonton Oilers nousi viimeistään Connor McDavidin varaamisen myötä NHL:n ”tulevaisuuden joukkueeksi”. Jo viime kaudella pudotuspeleihin yltänyt ja ensimmäiseltä kierrokselta sensaatiomaisesti jatkoon edennyt Oilers oli vain yhden voiton päässä konferenssifinaaleista. Odotukset tähän kauteen olivat entistä korkeammalla – ja pudotus on ollut hurja.

Vaikka hyökkäyspeli ajoittain kulkee kuin unelma, on Oilersin viisikkopelaaminen kaukana NHL:n vaatimustasosta. Omissa kolisee keskimäärin 3.28 kertaa per peli ja vaikka verkot heiluvat toisessakin päässä keskimäärin 2.9 kertaa, ei tulos riitä kuin läntisen konferenssin toisiksi viimeiselle sijalle. Kun kautta on pelattu 32 peliä, Oilers on kerännyt vain 28 pistettä. Connor McDavid on kannatellut joukkuettaan iskemällä 39 pistettä, mutta taustatuki on ollut heikkoa kun Leon Draisaitl ja Ryan Nugent-Hopkins ovat nakutelleet vain 22 paunaa mieheen. Puolustus- ja maalivahtipelin tökkiessä ei yksi McDavid riitä.

Edmontonin edellisiä otteluita on leimannut ailahtelevaisuus, kun esimerkiksi komeaa 2-7 vierasvoittoa Columbuksesta seurasi 0-4 mahalasku kotona Nashvilleä vastaan. Vierasotteluissa Oilers on esiintynyt selkeästi kotipelejä paremmin, kun pisteitä on kertynyt keskimäärin 1.05 vieraissa ja 0.67 kotona. Edellisestä seitsemästä vieraspelistä Oilers onkin voittanut varsinaisella peliajalla peräti viisi, takoen voittamissaan otteluissa yhteensä 30 maalia.

Hyviä uutisia Edmontonille tuo ykkösvahti Cam Talbotin paluu askiin, kun puolestaan Minnesotan ykkösvahti Devan Dubnyk lienee edelleen telakalla. Varavahti Alex Stalock on kuitenkin torjunut mallikkaasti, joten maalivahtipeliin Wild tuskin kaatuu. Minnesotan Zach Parise ja Edmontonin Adam Larsson jatkavat loukkaantuneiden listoilla.

Accuscoren simulaatiot

Simulaatioissa Minnesota Wild on hienoinen suosikki voittaen 57.4 % todennäköisyydellä. Varsinkin jatkoajalla Wild on erityisen vahva. Ottelu etenee jatkoajalle noin 26 % todennäköisyydellä. Kotijoukkue Wild nappaa suoran voiton 42.47 % todennäköisyydellä, kun puolestaan Oilersin varsinaisen peliajan voitolle prosentti on 31.53.

Varsin maalirikkaassa ottelussa tehdään keskimäärin 6.0 maalia. Kotijoukkue Wild vastaa 3.2 osumasta ja vieraat puolestaan iskevät 2.8 maalia. Todennäköisin pistemies löytyy vieraiden paidasta, kun Connor McDavid kirjauttaa vähintään yhden pisteen 56 % todennäköisyydellä. Maalintekijöistä ei löydy yhtä ylitse muiden, vaan useampi pelaaja heiluttelee verkkoja keskimäärin noin 0.3 kertaa per simulaatio.

Accuscoren valinnat Wild-Oilers -peliin:

Ottelun voittaja ML: Minnesota Wild, kerroin 1.90 – Accuscoren kerroinraja 1.74

Ottelun voittaja 1×2: Minnesota Wild, kerroin 2.40 – Accuscoren kerroinraja 2.34

Maalimäärä: Yli 5.5 maalia, kerroin 1.91 – Accuscoren kerroinraja 1.86

Tekee vähintään yhden pisteen: Connor McDavid, kerroinraja 1.79

Kaikki Accuscoren ennakot ja pelivalinnat löytyvät!