Vielä kerran taalakaukaloihin? NHL yksi Jaromir Jagrin vaihtoehdoista

Jaromir Jagr on yhä edelleen uskomattoman hyvässä kunnossa.
Jaromir Jagr on yhä edelleen uskomattoman hyvässä kunnossa. Kuva: Getty Images

Kladnossa yksikseen treenaavan 46-vuotiaan tshekkilegenda Jaromir Jagrin NHL-ura ei ole vielä välttämättä nähnyt viimeistä lukuaan.

Kun Jaromir Jagrin NHL-sopimus Calgary Flamesiin varmistui vihdoin ja viimein kuluvan kauden kynnyksellä, tshekkikonkarin lähtökohdat eivät olleet missään nimessä kaikkein otollisimmat.

Jagrilla ei ollut Calgaryyn matkatessaan alla ainoitakaan joukkueharjoituksia puoleen vuoteen, hän oli keskenkuntoinen ja häneltä jäi väliin Flamesin harjoitusleiri – mukaan lukien harjoitusottelut. Kun samaan syssyyn lisättiin totuttautuminen täysin uuteen joukkueeseen ja pelisysteemiin, oli koko Flames-pesti enemmän tai vähemmän tuhoon tuomittu jo etukäteen.

Lopulta Flames asettikin yhden NHL:n kaikkien aikojen pelaajista waiver-listalle ja lopulta Jagr lainattiin Tshekin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavaan Kladnoon, jonka hän siis itse omistaa.

Kladnossa Jagr iski heti paluuottelussaan tehot 0+3, mutta sen jälkeen Martin Sikora sikaili hänet sairaalakuntoon (lue uutinen ja katsoa video täältä) ja se pilasi isoilta osin tshekki-ikonin paluun.

Kladno pelaa parhaillaan nousukarsintoja, ja myös Jagr on nähty kymmenessä pudotuspeliottelussa – ilman tehopisteitä. Hän päättikin puhaltaa pelin itse poikki ja löi kauden pakettiin.

NHL-urallaan tähän mennessä 1 733 runkosarjaottelua pelanneen ja niissä 1 921 tehopistettä tehneen Jagrin tavoitteena onkin nyt laittaa itsensä täyteen kuntoon. Samalla Jagr paljasti melkoisen uutisen NY Timesin haastattelussa: hän ei poissulje paluuta ensi kaudeksi takaisin maailman kovimpaan kiekkoliigaan, NHL:ään.

– Harjoittelen tällä hetkellä rauhassa yksikseni. Haluan päästä ensiksi kuitenkin sataprosenttiseen kuntoon ja sitten katsoa, mitä seuraavaksi tapahtuu.

– En ole valmis lopettamaan vielä ja ainahan voin jatkaa pelaamista täällä. Suunnitelmani on kuitenkin laittaa itseni ensiksi kuntoon ja sitten katsoa, miten pitkälle voin vielä päästä.

Kladnossa NHL-koon kaukalo – ”Pelaamme NHL:n tyylistä jääkiekkoa”

Vaikka Jagr ei ole pelannut NHL:ssä sitten joulukuun viimeisen päivän, on hän Kladnossa päässyt sekä treenaamaan että pelaamaan saman kokoisessa kaukalossa kuin Pohjois-Amerikassa.

– Eihän täällä (Tshekeissä) ole kovinkaan montaa NHL-koon kaukaloa ja Kladnossa taitaa itse asiassa olla ainoa koko maassa, joten me ikään kuin pelaamme NHL:n tyylistä jääkiekkoa.

Jagr myöntää avoimesti, että valitessaan pienen kaukalon Kladnon kotihalliin, hän ajatteli fanien ja muiden pelaajien ohella myös itseään.

– Tein sen myös itseni takia, että voin pelata hieman pidempään. Ja tämä on parempi myös faneja ajatellen, koska maalintekopaikkoja tulee enemmän, täällä on enemmän taklauksia ja kaikki on nopeampaa. Pelissä tapahtuu sitä kautta koko ajan.

Jagrin omistama Kladno pelaa parhaillaan noususta, sillä se selviytyi Extraligan karsintasarjaan. Se on viiden pelatun ottelun jälkeen neljän joukkueen sarjassa viidentenä, mutta pääsarjaan oikeuttavaan kakkossijaan on matkaa ainoastaan kaksi pistettä ja viimeisestä kolmesta ottelustaan Kladno on voittanut kaksi.

Ylipäätään karsintasarja on vielä pahasti kesken, sillä kyseessä on nelinkertainen sarja: toisin sanoen Kladno tulee pelaamaan vielä seitsemän ottelua, mutta mitä ilmeisimmin Jagria ei näissä peleissä enää nähdä.

Mitä sitten tulee mahdolliseen NHL-paluuseen, on Jaromir Jagrin suurella todennäköisyydellä lähdettävä antamaan näyttöjä potentiaalisen NHL-seuran harjoitusleirille, sillä kysymysmerkkejä on ilmassa entistä enemmän.

Jagrin huikeaan uraan voit käydä tutustumassa tilastojen valossa TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
Nyt hemmotellaan Liigan ystäviä – Unibetilta tarjolla VIP-aitio välieriin!