Mikä on NHL:n historian huonoin joukkue, Capitals vai Sharks?

Mikä on NHL:n historian huonoin joukkue?
Mikä on NHL:n historian huonoin joukkue? Kuva: Getty Images

NHL:n historian huonointa joukkuetta etsiessä mittareita on monia. Tärkein niistä on kuitenkin kenties tappiollisten otteluiden määrä. 

NHL:ää on pelattu jo yli 100 vuoden ajan, joten liigassa on tapahtunut vuosien varrella paljon asioita. Ennätyksiä mitatessa vaihtoehtoja on yleensä vain yksi, kuten on käynyt myös tappioiden suhteen.

Tämä toimii myös yleensä mittarina siihen, mikä on liigan historian huonoin joukkue. Tappioiden suhteen tämä modernin ajan (kaudesta 1949-50) ennätys on San Jose Sharksin hallussa, joka hävisi toisella kaudellaan 84 pelatusta kamppailusta uskomattomat 71 ottelua. Sharks voitti kyseisellä kaudella 11 peliä ja kaksi kamppailua päättyi tasatilanteeseen.

Sharksin paras pistemies kyseisellä kaudella oli sentteri Kelly Kisio, joka teki 78 kamppailuun 26 maalia ja yhteensä 78 tehopistettä. Pistepörssin voitti Pittsburgh Penguinsin Mario Lemieux 160 tehopisteellään. Lemieux pelasi kaudella tosin vain 60 ottelua. Hyvänä kakkosena tuli Buffalo Sabresin Pat LaFontaine, joka teki 84 otteluun 148 tehopistettä.

Sharks keräsi kaudella vain 24 pistettä, joskaan tämä ei ole NHL:n ennätys. Kyseinen ennätys on nimittäin Washington Capitalsin hallussa, joka keräsi kaudella 1974-75 ainoastaan 21 pistettä. Capitals voitti kyseisellä kaudella kahdeksan ottelua mahdollisesta 80 kamppailusta.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Kaudella pelattiin kuitenkin vain 80 runkosarjaottelua, joista Capitals hävisi 67 kappaletta. Kyseinen sesonki oli Capitalsin historian ensimmäinen. Capitalsin pisteykkönen oli Tom Williams, joka saalisti tililleen 58 pistettä 73 ottelussa. NHL:n pistepörssin vei nimiinsä Bobby Orr, joka teki 80 kamppailuun 46 maalia ja yhteensä 135 tehopistettä.

Jos NHL:n modernin ja nykyisen ajan suhteutuksen jättää huomiotta, on koko liigan historian huonoin joukkue – ainakin pisteiden perusteella – Philadelphia Quakers, joka keräsi kaudella 1930-31 vain 12 pistettä. Kyseisellä sesongilla pelattiin tosin vain 44 runkosarjaottelua.