NHL:n parhaat maalivahdit listattu – mukana kaksi suomalaista!

NHL:n parhaiden maalivahtien joukkoon mahtui kaksi suomalaista.

NHL:n parhaat maalivahdit on laitettu paremmuusjärjestykseen NHL Networkin toimesta. Mukaan mahtui komeasti kaksi suomalaisvahtia.

NHL:n kymmenen parasta maalivahtia on listattu NHL Networkin toimesta. Listan kärjessä komeilee Tampa Bay Lightningin venäläsivahti Andrei Vasilevskiy, joka voitti viime kauden päätteeksi parhaalle maalivahdille jaettavan Vezina Trophyn. Kärkisija meni siis täysin oikeaan osoitteeseen.

Miehen tilastot viime kaudella olivat 92,5/2.40, ja hän on kahden edellisen sesongin voitokkain maalivahti. Vasilevskiy on pelannut kyseisellä aikavälillä 118 ottelua, joissa hänen rekordinsa on 83-27-7.

Listaukseen on mahtunut mukaan myös kaksi suomalaisvahtia. Bostonissa jo moneen kertaan tuomittu Tuukka Rask hinasi itsensä sijalle viisi ja Nashville Predatorsin Pekka Rinne valittiin NHL:n yhdeksänneksi parhaaksi maalivahdiksi.

– Mielestäni hän parantaa joka vuosi. Häneen kohdistuu todella usein painetta, mutta hän ei koskaan välitä siitä, analyytikko Darren Pang kertoi NHL.com:n mukaan.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Myös Rinne sai Pangilta komeita ylistyssanoja. Suomalainen on analyytikon mukaan erinomainen myös omien pelitaitojensa lisäksi.

– Hän pelaa kiekkoa erinomaisesti ja hänellä on yhä edelleen yksi liigan parhaista räpyläkäsistä. Hän on joukkuekavereidensa keskuudessa todella kunnioitettu, ja se on suurin kehu mitä maalivahdille voi antaa. Rinne on ultimaattinen joukkuepelaaja ja johtaja.

NHL:n parhaat maalivahdit:

1. Andrei Vasilevskiy, Tampa Bay Lighting
2. Sergei Bobrovsky, Florida Panthers
3. Ben Bishop, Dallas Stars
4. Carey Price, Montreal Canadiens
5. Tuukka Rask, Boston Bruins
6. Marc-Andre Fleury, Vegas Golden Knights
7. Braden Holtby, Washington Capitals
8. Jordan Binnington, St. Louis Blues
9. Pekka Rinne, Nashville Predators
10. John Gibson, Anaheim Ducks