NHL:n pudotuspeliennakko: Carolina Hurricanes – New York Rangers

Vihdoin ja viimein se on varmaa: NHL-kausi 2019-2020 jatkuu elokuun alussa suoraan  pudotuspelien muodossa. Heinäkuun lopussa kaikki joukkueet pelaavat yhdet harjoitusottelut, minkä jälkeen päästään tositoimiin.

Läntisestä ja itäisestä konferenssista neljä parasta joukkuetta etenivät suoraan puolivälieriin. Lännessä toisella kierroksella taistelevat St. Louis Blues, Colorado Avalanche, Dallas Stars ja Vegas Golden Knights. Idässä puolestaan Boston Bruins, Washington Capitals, Philadelphia Flyers sekä Tampa Bay Lightning.

Loput 16 joukkuetta taistelevat keskenään jatkoonpääsystä. Ensimmäisissä ottelusarjoissa jatkoonmeno ratkaistaan ”paras viidestä” -systeemillä.

Talleta 10€, pelaa 50€!

Ota pelivihjeet haltuun myös Vetosampon Instagram-kanavalla

Carolina Hurricanes – New York Rangers

Tämänhetkisen aikataulun mukaan ensimmäinen pudotuspeliottelu nähdään Carolina Hurricanesin ja New York Rangersin välillä elokuun 1. päivä lauantaina Suomen aikaan kello 19:00.

Todettakoon heti alkuun, että näin poikkeuksellisena aikana on erityisen haastavaa ennakoida tulevia otteluita – jokaisella joukkueella tulee olemaan reilun neljän kuukauden tauko pelaamisesta. Lisäksi kaikki ottelut pelataan tyhjille katsomoille, mikä luonnollisesti poistaa kotiedun merkityksen ja pudotuspeleille ominaisen tunnelman.

Kyseessä on suomalaisittain varsin kiinnostava ottelusarja, kun Sebastian Ahon sekä Teuvo Teräväisen tähdittämä ”Canes” saa vastaansa Kaapo Kakon Rangersin. Carolina lähtee ottelusarjaan ennakkosuosikkina: Coolbet tarjoaa Hurricanesin jatkoonpääsystä kertoimen 1,65, kun taas Rangersin kerroin on 2,30.

Joukkueet olivat runkosarjassa pitkälti samalla viivalla. Suurin ero oli nähtävissä puolustus- sekä alivoimapelissä. Carolinan veskaria kohti ammuttiin keskimäärin per peli toiseksi vähiten (29,3 kertaa). Rangers päästi laukomaan maalia päin 34 kertaa / peli mikä on toiseksi eniten. Canes oli niin ikään erinomainen myös alivoima-tilanteissa (84,00%) vs. Rangersin 77,40%. Edellä mainitut tilastot ovat kuitenkin historiaa ja molemmat joukkueet pääsevät aloittamaan puhtaalta pöydältä. Henkinen valmistautuminen näyttelee tässä kohtaa suurinta roolia.

Rangersilta löytyy enemmän kokemusta, mikä nostaa sen osakkeita tässä sarjassa. Runkosarjassa komeasti pisteitä tehtailleet Artemi Panarin, Mika Zibanejad ja kumppanit pystyvät haastamaan Carolinan tähtihyökkääjät. Materiaalin puolesta Canes on ansaittu ennakkosuosikki, mutta ei todellakaan olisi ihme jos Rangers venyttäisi ottelusarjan viidenteen matsiin asti.

Hurricanes on todennäköisempi jatkoonmenijä, mutta kerroin 1,65 ei vielä houkuta pelaamaan. Sen sijaan yli 4,5 pelatusta ottelusta tarjotaan kerrointa 2,90, mitä lähdetään kokeilemaan.

Kertoimet saattavat muuttua ennen ottelusarjan alkua

Yli 4,5 ottelua (2,90)

Tsekkaa myös: Kuva: Ottawa Senators vaihtamassa logoaan