NHL:n pudotuspeliennakko: Edmonton Oilers – Chicago Blackhawks

Edellisessä artikkelissa tarkastelun alla oli Carolina Hurricanesin ja New York Rangersin välinen ottelusarja. Seuraavana vuorossa on Edmonton Oilersin ja Chicago Blackhawksin välinen sarja.

Talleta 10€, pelaa 50€!

Ota pelivihjeet haltuun myös Vetosampon Instagram-kanavalla

Edmonton Oilers – Chicago Blackhawks

Kyseinen ottelusarja polkaistaan näiltä näkymin käyntiin elokuun 1. päivä lauantaina klo 22:00 Suomen aikaan.

Todettakoon sama kuin edellisessä artikkelissa, että näin poikkeuksellisena aikana on erityisen haastavaa ennakoida tulevia otteluita – jokaisella joukkueella tulee olemaan reilun neljän kuukauden tauko pelaamisesta. Lisäksi kaikki ottelut pelataan tyhjille katsomoille, mikä luonnollisesti poistaa kotiedun merkityksen ja pudotuspeleille ominaisen tunnelman.

Kaikilla NHL-pelaajilla on oikeus kieltäytyä pudotuspeleistä ilman pelkoa sanktiosta. Muun muassa Oilersin puolustaja Mike Green on ilmoittautunut jäävänsä pois playoffseista. Tämä on ikävä menetys Edmontonille, mutta joukkueen taival tällä kaudella ei tule tähän kaatumaan.

Suomalaisittain askissa tullaan näkemään ”Öljymiesten” tolppien välissä upeaa kautta pelannut Mikko Koskinen. Vastaavasti Chicagon puolella nähdään Olli Määttä.

Edmontonin harteilla lepää selvä ennakkosuosikin viitta. Coolbet tarjoaa Oilersin jatkoonmenosta kertoimen 1,62. Blackhawksin kerroin on 2,35.

Oilersilta löytyy kaksi avainta onneen: Connor McDavid ja Leon Draisaitl. Nämä kaksi herraa pitivät pistepörssin kärkeä käytännössä runkosarjan alusta ”loppuun” asti. Draisaitl voitti runkosarjan pistepörssin huikealla 110 tehopisteellä, McDavid tuli perässä 97 pisteellä. On kohtuullista sanoa, että Edmontonin menestys riippuu pitkälti näiden tähtipelureiden vireestä.

Chicago tulee vastaavasti nojaamaan kohtuu paljon sen luottohyökkääjiin Patrick Kaneen ja Jonathan Toewsiin. Onkin mielenkiintoista nähdä pystyvätkö nämä konkarit haastamaan nälkäistä Oilersia.

Maalivahtiosastot ovat varsin tasaisia. Oilersilla tosin on kaksi tasavarmaa suorittajaa, kun taas Blackhawksin menestys riippuu pitkälti Corey Crawfordin otteista. Kummankaan joukkueen alakerrat eivät ole kummoisia: esimerkiksi Inkkareiden veskaria kohti ammuttiin runkosarjassa kaikista eniten per peli. Blackhawks on isoissa vaikeuksissa mikäli tähän ei tule muutosta. Tilastollisesti merkittävin ero löytyy ylivoima-pelistä. Oilers oli runkosarjassa jopa ylivoimainen YV-tilanteissa (29,5%) kun taas Chicago oli tässä lähes puolet huonompi (15,2%).

Uskon Öljymiesten painelevan tästä ottelusarjasta jatkoon. Peliyhtiöt eivät yleisesti ottaen povaa Chicagolle menestystä tällä kaudella – jengi saa Stanley Cupin voitosta kertoimen 75,00. Edmontonin kerroin mestaruudelle on 20,00. Oilersin kerroin 1,62 jatkoonmenolle ei vielä houkuta, mutta Oilers -1,5 (eli otteluvoitot vähintään 3-1) kertoimella 2,45 kelpaa kokeiltavaksi.

Kertoimet saattavat muuttua ennen ottelusarjan alkua.

Edmonton -1,5 (2,45)