NHL:n pudotuspeliennakko: New York Islanders – Florida Panthers

Edellisessä artikkelissa tarkastelun alla oli Edmonton Oilersin ja Chicago Blackhawksin välinen ottelusarja. Seuraavana vuorossa on New York Islandersin ja Florida Panthersin sarja.

Talleta 10€, pelaa 50€!

Ota pelivihjeet haltuun myös Vetosampon Instagram-kanavalla

New York Islanders – Florida Panthers

Kyseinen ottelusarja polkaistaan näiltä näkymin käyntiin elokuun 1. päivä lauantaina klo 23:00 Suomen aikaan.

Todettakoon sama kuin edellisessä artikkelissa, että näin poikkeuksellisena aikana on erityisen haastavaa ennakoida tulevia otteluita – jokaisella joukkueella tulee olemaan reilun neljän kuukauden tauko pelaamisesta. Lisäksi kaikki ottelut pelataan tyhjille katsomoille, mikä luonnollisesti poistaa kotiedun merkityksen ja pudotuspeleille ominaisen tunnelman.

Kaikilla NHL-pelaajilla on oikeus kieltäytyä pudotuspeleistä ilman pelkoa sanktiosta. Nykyisen tiedon mukaan kukaan Islandersin tai Panthersin pelaajista ei ole kieltäytynyt peleistä.

Tämäkin ottelusarja tulee suomalaisittain olemaan kiinnostava: Islandersia edustaa Leo Komarov, ja Panthersia kukapa muu kuin Alexander Barkov.

Islandersin esiintyminen runkosarjan lopussa oli surkuhupaisaa. Joukkue hävisi peräti seitsemän peliä putkeen ennen kuin sarja iskettiin jäihin. Tämä on tosin tässä kohtaa jo historiaa. Islesille olisi kuitenkin henkisesti tärkeää päästä voittamisen makuun ja selättää pudotuspelejä edeltävässä harjoitusottelussa New York Rangers.

Kyseessä on lähtökohtaisesti erittäin tasainen ottelusarja, minkä puolestaa puhuu myös kertoimet. Coolbet tarjoaa kummankin joukkueen jatkoonmenosta kertoimen 1,92.

”Saarelaisten” vahvuutena voidaan pitää puolustus- ja maalivahtipeliä. Molemmat Semyon Varlamov  ja Thomas Greiss esiintyivät vakuuttavasti runkosarjassa. Floridan Sergei Bobrovsky suoriutui hiuksenhienosti heikommin, mutta ero ei ole kummoinen. Panthersin menestys riippuu pitkälti Bobrovskyn otteista, mutta herralta kyllä löytyy kokemusta pudotuspeleistä.

Karkeasti arvioiden Islanders vie pidemmän korren puolustuspelissä – Florida puolestaan omaa tulivoimaisemman yläkerran. Jatkoonmenijän osalta pelimerkit lähtisivät Panthersin kelkkaan, mutta mielestäni potentiaalisin kohde veikata on yli 4,5 pelin sarjaa. Tästä on tarjolla herkullinen kolmosen kerroin. Tässä sarjassa voitot tulevat mitä todennäköisimmin ratkeamaan marginaalisilla eroilla, joten ei olisi ihme jos jatkoonmenijä ratkaistiin viidennessä pelissä.

Kertoimet saattavat muuttua ennen ottelusarjan alkua.

Yli 4,5 ottelua (3,00)