NHL:n pudotuspeliennakko: Pittsburgh Penguins – Montreal Canadiens

Edellisessä artikkelissa tarkastelun alla oli New York Islandersin ja Florida Panthersin välinen ottelusarja. Seuraavana vuorossa on Pittsburgh Penguinsin ja Montreal Canadiensin sarja.

Talleta 10€, pelaa 50€!

Ota pelivihjeet haltuun myös Vetosampon Instagram-kanavalla

Pittsburgh Penguins – Montreal Canadiens

Kyseinen ottelusarja polkaistaan näiltä näkymin käyntiin elokuun 2. päivä sunnuntaina klo 03:00 Suomen aikaan.

Todettakoon sama kuin edellisessä artikkelissa, että näin poikkeuksellisena aikana on erityisen haastavaa ennakoida tulevia otteluita – jokaisella joukkueella tulee olemaan reilun neljän kuukauden tauko pelaamisesta. Lisäksi kaikki ottelut pelataan tyhjille katsomoille, mikä luonnollisesti poistaa kotiedun merkityksen ja pudotuspeleille ominaisen tunnelman.

Kaikilla NHL-pelaajilla on oikeus kieltäytyä pudotuspeleistä ilman pelkoa sanktiosta. Nykyisen tiedon mukaan Penguinsin miehistöstä Zach Trotman ja ”Habsin” puolelta Karl Alzner ovat kieltäytyneet peleistä. Kummankaan poissaolo ei tule vaikuttamaan joukkueen menestykseen.

Tässä otteusarjassa tullaan näkemään peräti kolme suomalaista Canadiensin rivistössä: Joel Armia, Artturi Lehkonen sekä Jesperi Kotkaniemi.

Lähtökohtaisesti Penguins on jopa ylivoimainen suosikki painelemaan jatkoon tästä sarjasta. Sen voi todeta myös kertoimista: 1,52.”Habsin” kerroin jatkoonmenolle on 2,60. Montrealia ei kuitenkaan sovi aliarvioida.

Pittsburghin vahvuutena on luonnollisesti sen kivenkova hyökkäysosasto, jota tähdittää pääasiassa Sidney Crosby ja Evgeni Malkin. Montrealin riveistä ei yhtä isoja nimiä löydy, mutta ero materiaalissa ei kuitenkaan ole valtava. Muun muassa Tomas Tatar ja Shea Weber ovat kokeneita konkareita joiden rooli tulee olemaan tärkeä. Lisäksi joukkueesta löytyy taitavia ”nuorukaisia”, joilla on takanaan hyvin onnistunut runkosarja. Canadiensin osakkeet nousivat entisestään, kun diabetesta sairastava Max Domi tullaankin näkemään pudotuspeleissä.

Montrealin menestys tulee pitkälti riippumaan veskari Carey Pricen otteista. Pensillä puolestaan on laittaa askiin kaksi kohtuu varmaa suorittajaa: Matt Murray ja Tristan Jarry. Maalivahti-tilanne lieneekin ehkäpä tässä sarjassa se suurin kysymysmerkki.

Pingviinit on se todennäköinen jatkoonmenijä tästä sarjasta, sitä ei voi kieltää. Vedonlyönnin näkökulmasta potentiaalisin pelikohde tähän ottelusarjaan on mielestäni yli 4,5 ottelua – tästä Coolbet tarjoaa kertoimen 2,80. Ei missään tapauksessa olisi ihme, jos Habs onnistuisi kampeamaan kaksi voittoa Pensistä.

Yli 4,5 ottelua (2,80)