NHL:n pudotuspeliennakko: Toronto Maple Leafs – Columbus Blue Jackets

Edellisessä artikkelissa tarkastelun alla oli Nashville Predatorsin ja Arizona Coyotesin välinen ottelusarja. Seuraavana vuorossa on Toronto Maple Leafsin ja Columbus Blue Jacketsin välinen sarja.

Talleta 10€, pelaa 50€!

Ota pelivihjeet haltuun myös Vetosampon Instagram-kanavalla

Toronto Maple Leafs – Columbus Blue Jackets

Kyseinen ottelusarja polkaistaan näiltä näkymin käyntiin elokuun 3. päivä klo 03:00 Suomen aikaan.

Todettakoon sama kuin edellisessä artikkelissa, että näin poikkeuksellisena aikana on erityisen haastavaa ennakoida tulevia otteluita – jokaisella joukkueella tulee olemaan reilun neljän kuukauden tauko pelaamisesta. Lisäksi kaikki ottelut pelataan tyhjille katsomoille, mikä luonnollisesti poistaa kotiedun merkityksen ja pudotuspeleille ominaisen tunnelman.

Kaikilla NHL-pelaajilla on oikeus kieltäytyä pudotuspeleistä ilman pelkoa sanktiosta. Nykytiedon mukaan kukaan Maple Leafsin tai Blue Jacketsin pelaajista ei ole kieltäytynyt pudotuspeleistä.

Vaahterapaitojen rivistössä nähdään suomalaisittain Kasperi Kapanen. Sinitakkien puolella nähdään parikin suomalaista: Markus Nutivaara sekä maalivahti Joonas Korpisalo.

Toronto on ansaitusti asetettu isoksi ennakkosuosikiksi. Joukkueen kerroin jatkoonmenolle on 1,60, kun taas CBJ:n jatkoonmenosta saa kertoimen 2,40.

Runkosarjassa joukkueet menestyivät tismalleen yhtä hyvin. Kumpikin ehti pelaamaan 70 ottelua, minkä jälkeen voittoprosentiksi jäi molemmille 57,9%. Asetelmat tässä sarjassa ovat varsin kiehtovat: Maple Leafsin hurja tulivoima vastaan Blue Jacketsin luja alakerta. Toronton supertähdistä kaikki (Auston Matthews, John Tavares, William Nylander ja Mitch Marner) sijoittuivat 50:n parhaan joukkoon. Mikään joukkue ei mieluusti pelaa tuota nelikkoa vastaan.

Columbuksen paras pistemies oli Pierre-Luc Dubois, joka sijoittui 49:llä pisteellä pistepörssin 74 sijalle. Ero on siis valtava. Sinitakkien isoimpana valttikorttina toimii puolustuspeli. Runkosarjassa joukkue päästi ottelua kohden 2,61 maalia, kun Toronton vastaava lukema oli 3,17. Maalivahtiosastolla Maple Leafsilta löytyy selkeä ykkösveskari, vaikkakaan Frederik Andersenin runkosarja ei sujunut mallikkaasti. Columbus puolestaan puntaroi Joonas Korpisalon ja Elvis Merzlikinsin välillä.

Kaiken järjen mukaan Maple Leafs painelee tästä sarjasta jatkoon. Columbus ei yksinkertaisesti vedä vertoja hyökkäyspelissä. Isketään lapulle Toronto -1,5, eli joukkueen täytyy voittaa vähintään 3-1 otteluvoitoin.

Kertoimet saattavat muuttua ennen ottelusarjan alkua.

Toronto -1,5 (2,35)