NHL:n pudotuspeliennako: Calgary Flames – Winnipeg Jets

Edellisessä artikkelissa tarkastelun alla oli Pittsburgh Penguinsin ja Montreal Canadiensin välinen otteusarja. Seuraavana vuorossa on Calgary Flamesin ja Winnipeg Jetsin sarja.

Talleta 10€, pelaa 50€!

Ota pelivihjeet haltuun myös Vetosampon Instagram-kanavalla

Calgary Flames – Winnipeg Jets

Kyseinen ottelusarja polkaistaan näiltä näkymin käyntiin elokuun 2. päivä sunnuntaina klo 05:30 Suomen aikaan.

Todettakoon sama kuin edellisessä artikkelissa, että näin poikkeuksellisena aikana on erityisen haastavaa ennakoida tulevia otteluita – jokaisella joukkueella tulee olemaan reilun neljän kuukauden tauko pelaamisesta. Lisäksi kaikki ottelut pelataan tyhjille katsomoille, mikä luonnollisesti poistaa kotiedun merkityksen ja pudotuspeleille ominaisen tunnelman.

Kaikilla NHL-pelaajilla on oikeus kieltäytyä pudotuspeleistä ilman pelkoa sanktiosta. Nykyisen tiedon mukaan Flamesin rivistöstä tulee uupumaan luottopuolustaja Travis Hamonic, jonka poissaolo tekee pienen loven Calgaryn alakertaan.

Suomalaisittain ottelusarja on varsin kiinnostava, sillä yhteen iskevät Winnipegin Patrik Laine sekä Calgaryn Juuso Välimäki.

Joukkueet menestyivät runkosarjasssa käytännössä tismalleen yhtä hyvin. Pudotuspelijoukkueet valittiin voittoprosenttien mukaan: Flamesin voittoprosentti oli 56,4%, ja Jetsin oli 56,3%. Materiaaleissa ei isompia eroja ole, eli odotettavissa on tasainen ottelusarja. Kuitenkin Coolbet on asettanut Winnipegin tähän sarjaan kohtuu selväksi altavastaajaksi, kertoimien ollessa jatkoonmenolle 1,70 (Calgary) ja 2,20 (Winnipeg).

Jets vetää pidemmän korren maalivahtiosastolla. Upeaa kautta pelaava Connor Hellebuyck (92,2%) vakuuttaa piirun verran enemmän tolppien välissä kuin Flamesin David Rittich ja Cam Talbot.

Molemmilta löytyy taitoa yläkerrasta, mutta Winnipegin ykkösnyrkki Blake Wheeler – Mark Scheifele – Kyle Connor on melkoinen pelote.

Lyhyestä virsi kaunis: Jets ei ansaitse kertoimien osoittamaa altavastaajan viittaa. Lapulle painetaan Winnipegin jatkoonmeno reippaasti yli kakkosen kertoimella.

Jatkoon: Jets (2,20)