Huhujen kohteena – vaihtaako NHL:n viikon kakkostähti Antti Raanta maisemaa?

Arizona Coyotesin Antti Raanta on siirtohuhujen kohteena.
Arizona Coyotesin Antti Raanta on siirtohuhujen kohteena. Kuva: Getty Images

Huikean viime viikon myötä NHL:n kakkostähdeksi nimetty Arizona Coyotesin suomalaisvahti Antti Raanta on ilman sopimusta ensi kaudeksi.

Antti Raanta kohtasi menneen viikon aikana pelaamissaan kolmessa ottelussa 126 laukausta ja hän päästi selkänsä taakse näistä ainoastaan kolme kiekkoa. 28-vuotiaan suomalaisen torjuntatilastot olivat myös sen mukaiset, sillä hänen torjuntaprosenttinsa oli 97,60 ja päästettyjen maalien keskiarvo 0.90.

Vaan viikon tähdistössä New Jersey Devilsin Nico Hischierin taakse kakkoseksi jääneen Raannan tulevaisuus saattaa olla jossain muualla kuin aavikolla.

Raannan sopimus on katkolla tulevana kesänä, eikä jatkosopimusrintamalla ole tapahtunut ainakaan vielä toistaiseksi mitään.

Sen myötä Antti Raanta onkin noussut siirtohuhujen kohteeksi, sillä Coyotes ei varmastikaan halua menettää ykkösvahtiaan kesällä ilmaiseksi.

Jos siis mitään mullistavaa ei tapahdu, on mahdollista, että Raannalla on edessään siirto NHL-uransa neljänteen seuraan.

”Hänen pelissään on särmää”

Coyotesin päävalmentajana toimiva Rick Tocchet haluaisi eittämättä pitää Raannan joukkueessaan. Vielä alkukaudesta hän ei ollut varma siitä, onko suomalaisvahdista ykkösvahdiksi NHL-tasolla, mutta nyt hänellä ei ole asian suhteen pienintäkään epäilystä.

– Olen sanonut jo pitkään, että hänen pelissään on särmää ja olen nähnyt tässä suhteessa hänessä valtaisan muutoksen (alkukauteen verrattuna). Hän haluaa voittaa ja hän haluaa olla ykkösvahti, azcentral.com:n haastattelussa.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

– Kun kausi käynnistyi ja hän loukkaantui, en ollut varma, että onko hänestä ykköseksi. Mutta nyt.. Hänellä on kaikki ominaisuudet olla hyvä maalivahti tässä liigassa. Hän rakastaa pelaamista ja pidän siitä särmikkyydestä hänen pelaamisessaan.

Antti Raanta itse ei kuitenkaan tilanteestaan murehdi, vaan keskittyy nauttimaan ajastaan Arizonasta.

– Sää täällä on uskomaton ja aurinkoon tottuu todella nopeasti. Täällä on jotenkin hiljaista ja rauhallista, kun tulet hallin ulkopuolelle, eikä sinun tarvitse juurikaan miettiä jääkiekkoa. Tämä siis alkaa tuntua jo hieman kodilta.

– Ja, kun myös voittoja on alkanut tulla enemmän, sitä rakastuu tähän paikkaan vielä voimakkaammin.

Raannan kuluvan kauden ottelukohtaiset tilastot löydät TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
VIDEO: Huvittava pätkä leviää – Jesse Puljujärvellä on tunteita jopa mailoja kohtaan