NHLWAM SEASON5 osa 4/26 – Patrik Laineen perässä Winnipegissä

NHLwam

NHL Without a Mapin 5. tuotantokauden neljännessä jaksossa Putcola ja J-Man ovat siirtyneet rapakon yli Winnipegiin. Kiekkohullussa kaupungissa oli kuluneella kaudella tuttu tunne, kun oikealta ampuva suomalaistulokas villitsi koko Winnipegin.

J-Man ja Putcola ovat päätyneet kolmen Växjössä vietetyn jakson jälkeen rapakon taakse Winnipegiin, keskelle Kanadan karua preeriaa. Winnipegiä ei tunneta turistien ykköskohteena, ainakaan keskellä talvea, ja NHLWAMin Juhani Putkonen ja Juho Manninen myöntävät maineen oikeaksi.

– Kanadan Varkaushan se on, mutta helppo kaupunki kulkea. Mitään muuta Winnipegissä ei juurikaan ole lätkän lisäksi, joten sen rooli korostuu hurjan suureksi nyt kun Jets on paluun NHL:ään tehnyt. Tosi ystävällisiä ihmisiä, mutta ei sinne kulttuurimatkalle kannata lähteä, pojat naurahtavat.

Winnipegistä tulee monelle suomalaiselle mieleen ensimmäisenä Teemu Selänne, joka iski tulokaskaudellaan Jetsin paidassa 1992-93 peräti 76 maalia – NHL-ennätys, jota ei tulla rikkomaan koskaan. Vieläkö Selänteen perintö näkyy, vai onko kaupunki Laine-manian vallassa suomalaisten tapaan?

– Aika vähän tuli mainostettua omaa suomalaisuuttamme, mutta kyllä Teemusta ihmiset juttelivat, kun suomalaisuus jostain tuli esille. Selkeästi Selänteellä rooli Winnipegissä on! Paitojahan näkyi jonkin verran, mutta kyllä sielläkin puheet on jo Patuun kääntyneet.

NHLWAM viihtyy Winnipegissä peräti viiden seuraavan jakson ajan, joten joukkueen suomalaisten, Patrik Laineen ja Joel Armian, kanssa tuli vaihdettua enemmänkin ajatuksia Winnipegistä. Miten kaksikko on viihtynyt Winnipegissä?

– Armian mielestä monet dissaa kaupunkia, mutta aivan suotta. Winnipegissäkin on hienoja ja hyviä ravintoloita, mutta toki niitä pitää enemmän etsiä kuin muualla, ja kaupunki voi vaatia vähän sisäänajoa. Organisaatiosta Armia valitsee ennemmin Winnipegin kuin Buffalon ja myös Laine tykkäsi kovasti. Kaikki on viimeisen päälle hoidettu Jetsin puolelta.

Thorburn opettanut Laineelle kaiken

Suomalaiset todellakin tuntuvat kotiutuneen Winnipegiin hyvin. Myös joukkueen muut jäsenet ovat ottaneet Laineen ja Armian hyvin vastaan. Neljännessä jaksossa vilahtava, Laineen vieressä pukukopissa istuva kovaotteinen Chris Thorburn suhtautuu varsin vaatimattomasti Laineen huimaan tulokaskauteen.

– Thorburnhan on omasta mielestään opettanut Laineelle ei enempää eikä vähempää vaan kaiken. Ehlersillä ja Laineella on aika kova taistelu jengin Playstation-päällikön asemasta, mutta ei oikein tullut selvyyttä kumpiko nyt sitten on kovempi. Ehlersillä ja Patrikilla on muutenkin vähän läheisempi suhde, joka kyllä tulevissa jaksoissa selviää!

Katso NHLWAMin 5. tuotantokauden neljäs osa kokonaisuudessaan TÄSTÄ LINKISTÄ!

Menikö edellinen jakso ohi? Katso se TÄSTÄ!