U18: Finaalisankari Niklas Nordgren All Star -ketjuun – voitti maalipörssin

Niklas Nordgren All Star -kentälliseen ainoana suomalaisena.
Niklas Nordgren All Star -kentälliseen ainoana suomalaisena. Kuva: Getty Images

Maailmanmestaruuden Suomelle alle 18-vuotiaiden MM-turnauksessa ratkaissut hyökkääjä Niklas Nordgren All Star -kentälliseen.

Päättyneellä kaudella 15 ottelua Helsingin IFK:n Liiga-miehistössä pelannut Niklas Nordgren nimettiin täysin ansaitusti alle 18-vuotiaiden MM-kisojen All Star -kentälliseen. Hän vei nimiinsä turnauksen maalipörssin kahdeksalla osumallaan ja lisäksi hän vastasi myös MM-finaalin voittomaalista, jonka hän viimeisteli alivoimalla.

17-vuotias Nordgren on tulevana kesänä varauskelpoinen. Hänen on uumoiltu tulevan varatuksi NHL Draftin toisella tai kolmannella varauskierroksella, mutta seitsemässä ottelussa syntyneet tehot 8+2=10 nostavat hänen osakkeitaan satavarmasti. Lisäksi kyky ratkaista isoja pelejä on suuressa arvossa Pohjois-Amerikan suunnalla.

Myös esimerkiksi Kaapo Kakko ja Jesperi Kotkaniemi olisivat olleet niin ikään oivia valintoja All Star -kentälliseen, unohtamatta ratkaisuotteluissa edukseen esiintynyttä maalivahti Justus Annusta, mutta tällä kertaa muut ketjun nimet tulivat muiden maiden joukkueista.

MUISTA MYÖS:
Laitataklauksen lukijoita hemmotellaan – Unibet tarjoaa 20 € ilmaisvedon!

Kaikkein voimakkaimmin esillä olivat Suomelle finaalin hävinneen Yhdysvaltain pelaajat. Heistä All Star -kentälliseen mahtui nimittäin peräti kolme pelaajaa ja he olivat puolustaja Cameron York sekä hyökkääjät Oliver Wahlstrom ja Jack Hughes. Heistä viimeisimpänä mainittu voitti turnauksen pistepörssin 12 pisteellään.

All Star -miehistön täydensivät venäläispuolustaja Anton Malyshev sekä Ruotsin maalilla torjunut Olof Lindbom. Kyseiset valinnat suoritti lehdistö.

Erillinen direktoraatti valitsi puolestaan Lindbomin turnauksen parhaaksi maalivahdiksi, niin ikään ruotsalaisen Adam Boqvistin parhaaksi puolustajaksi ja Hughesin parhaaksi hyökkääjäksi.

Turnauksessa kultaa vei siis Suomi, hopeaa otti Yhdysvallat ja pronssille sijoittui Tshekin pronssiottelussa numeroin 5-2 kaatanut Ruotsi.

Turnauksen kotisivuille pääset TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
Fantastinen sunnuntai! Pikkuleijonat voitti maailmanmestaruuden!!!