Noora Rädylle karvas finaalitappio, valittiin sarjan parhaaksi maalivahdiksi!

Noora Rädylle päättynyt kausi oli finaalitappiosta huolimatta satavarmasti ikimuistoinen.
Noora Rädylle päättynyt kausi oli finaalitappiosta huolimatta satavarmasti ikimuistoinen. Kuva: Getty Images

Suomalaisvahti Noora Rädylle jäi niin sanotusti luu käteen, kun hänen edustamansa Kunlun Red Star nöyrtyi finaalissa Markham Thunderille.

Noora Räty pääsi toteuttamaan tällä kaudella unelmansa pelaamisesta ammattilaisena naisten sarjoissa, kun Kunlun Red Star osallistui naisten CWHL:ään, jossa siis on mukana pohjoisamerikkalaisjoukkueita.

Lopulta Red Star etenkin ensimmäisellä CWHL-kaudellaan aina finaaleihin (Clarkson Cup) saakka, missä mestaruus ratkaistiin yhdellä yksittäisellä voitolla.

Käsittämättömällä tavalla joukkueensa edellisellä kierroksella jatkoon torjunut Räty oli myös finaalissa erinomaisessa vireessä, pysäyttäen 37 laukausta. Se ei kuitenkaan riittänyt mestaruuteen saakka, sillä finaalivastustaja Markham Thunder oli Torontossa pelatussa finaaliottelussa parempi numeroin 2-1.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Voittomaali syntyi jatkoerässä, kun erää oli jäljellä enää 2:11. Ottelun voittomaalista vastasi Pyeongchangissa olympiahopeaa saavuttanut kanadalainen Laura Stacey, joka tälläsi kiekon ”onetimerista” ohi voimattoman Noora Rädyn.

Pientä lohtua Rädylle toi se, että hän oli ehdolla CWHL:n parhaaksi maalivahdiksi ja lopulta hän tekikin suomalaishistoriaa, sillä hän voitti kyseisen pystin.

Red Star selvisi finaaleihin, kun se pudotti Calgary Infernon. Ratkaiseva ottelu venyi aina kolmanteen jatkoerään saakka ja Rädylle kirjattiin hulppeat 66 torjuntaa (lue lisää täältä). Thunder puolestaan pudotti monien yllätykseksi finaaleista Montreal Canadiennesin, joka voitti CWHL:n runkosarjan.

Rädyn uratilastot löydät TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
Liity Telegram-ryhmäämme ja voita 50€ pelirahaa!