Norris Trophyn finalistit nimetty – kenestä NHL:n paras puolustaja?

NHL:n parhaalle puolustajalle jaettavan Norris Trophyn finalistit on nyt julkistettu.
NHL:n parhaalle puolustajalle jaettavan Norris Trophyn finalistit on nyt julkistettu. Kuva: Getty Images

NHL:n parhaalle puolustajalle jaettavan Norris Trophyn finalistit on nyt nimetty. Nimiä on kaiken kaikkiaan kolme, joista yksi valitaan parhaimmaksi.

NHL:n palkintojenjakotilaisuus pidetään 20. kesäkuuta Las Vegasissa. Mukana menossa ovat viime kauden parhaat onnistujat, kuten esimerkiksi NHL:n viime kauden kolme parasta puolustajaa.

Liigan parhaalle pakille jaettavan Norris Trophyn finalistit onkin nyt nimetty, ja he ovat Los Angeles Kingsin Drew Doughty, Tampa Bay Lightningin Victor Hedman sekä Nashville Predatorsin PK Subban. Parhaan puolustajan palkinto menee sille puolustajalle, joka on ollut pelipaikkansa paras pelaaja kokonaisuutta katsoessa. Ei siis riitä, että olet dominoinut hyökkäyksessä tai omassa päässä, sillä molemmat osa-alueet on oltava hallussa.

Kolmikko tulee saamaan ääniä PHWA:lta, eli Professional Hockey Writers Assocationilta, joiden äänien perusteella NHL:n paras pakki äänestetään.

MUISTA MYÖS:
Ruotsi – Suomi -KISA! Lähimmäksi veikanneelle 50€ pelirahaa

Kolmikon menestynein puolustaja on Doughty, joka on ehdolla nyt neljättä kertaa. Hän voitti Norrisin vuonna 2016 ja sijoittui viime kaudella äänestyksen toiseksi. Hedman sen sijaan oli viime vuoden kolmanneksi paras puolustaja ja kokonaisuudessaan tämä on hänen toinen kertansa, kun mies on finalistien joukossa. Subbanille kerta on kolmas, ja hän on vienyt pystin nimiinsä kerran aiemmin, vuonna 2013.

Sekä Subban että Hedman edustavat suuri Stanley Cup -suosikkeja, joten saattaa hyvinkin olla, että miesten kaudet jatkuvat vielä pitkään. Sen sijaan Doughtyn LA Kings tipahti jo ensimmäisellä kierroksella Vegas Golden Knightsia vastaan.

Norris-voittajien listan löydät muun muassa täältä.

Suosittelemme myös:
VIDEO: Ovechkinilla uran toiseksi paras startti pleijareihin – tykitti upean osuman!