NY Islanders vei tarjouskilvan – jättiuutinen John Tavaresin jatkon kannalta

NY Islanders voitti kilvan rakennusoikeuksista Belmont Parkiin.
NY Islanders voitti kilvan rakennusoikeuksista Belmont Parkiin.

NY Islanders on ollut kaukana kadehdittavasta asemasta, sillä sen hallitilanne on ollut viime ajat todella epävakaalla pohjalla.

Islanders jätti perinteikkään Nassau Veterans Memorial Coliseumin (kuvassa) taakseen kauden 2014-15 jälkeen ja seura solmi peräti 25 vuoden mittaisen sopimuksen Brooklynissa sijainneen Barclays Centerin kanssa.

Hyvin nopeasti kävi kuitenkin ilmi, ettei uusi areena ollut Islandersia varten; yleisö ei löytänyt tietään peleihin, hallin katsomorakenteet oli suunniteltu lähinnä koripalloa varten, eikä edes jää tahtonut pysyä riittävän viileänä jääkiekkoa varten.

Lopulta molemmat osapuolet avautuivat tyytymättömyydestään ja ikään kuin yhteistuumin päättivät, että he purkavat sopimuksen ja lähtevät eri suuntiin kauden 2019-20 jälkeen.

Koko NY Islanders -organisaation asema oli vaakalaudalla

Tämä tarkoitti sitä, että koko Islandersin asema New Yorkissa oli vaakalaudalla ja pahimmassa tapauksessa seura olisi saattanut joutua muuttamaan uuteen kaupunkiin.

Viime kauden aikana selvisi kuitenkin, että Queensin välittömässä läheisyydessä sijaitseva Belmont Park saattaisi tarjota Islandersille pelastustien.

Kyseisen puiston rakennusoikeuksista järjestettiin tarjouskilpa ja kaikki Islandersin kortit olivat tämän yhden kortin varassa. Eikä kyse ollut pelkästään seuran maantieteellisestä tulevaisuudesta, vaan myös kapteeni John Tavaresin kohtalosta; hänen sopimuksensa on katkolla ensi kesänä ja hän on avoimesti kertonut Islandersin hallitilanteen näyttelevän suurta roolia hänen jatkopäätöksessään.

Lopulta NY Islandersin omistavien Jon Ledeckyn ja Scott D. Malkinin uhkapeli kannatti, sillä Newsday kertoi hetki sitten Islandersin voittaneen tarjouskilvassa MLS-seura New York City FC:n.

Monet asiantuntijat uskovatkin tämän tuoreen tiedon sinetöineen Tavaresin jatkon NY Islanders -organisaatiossa. Toinen Tavaresille kriittinen seikka on nimittäin ollut aito mahdollisuus menestykseen ja Islanders on osoittanut olevansa ainakin jokseenkin kykeneväinen siihen. Esimerkiksi tässä vaiheessa kautta, tarkalleen 33 pelatun ottelun jälkeen, seura on kiinni pudotuspelipaikassa.

Tieto Belmont Parkin rakennusoikeuksista on määrä virallistaa keskiviikkona, joko iltapäivällä tai alkuillasta, Suomen aikaa.

Lisää NHL-aiheisia artikkeleita löydät sivustomme NHL -osiosta.

John Tavaresin uratilastot löydät täältä.