Nyt näyttää hyvältä! NHL-pelaajat osallistunevat tuleviin olympialaisiin

NHL-pelaajien osallistuminen tuleviin olympialaisiin on puhuttanut jääkiekkoväkeä viime vuosien ajan. Tällä hetkellä tilanne näyttää hyvältä.

NHL ja sen pelaajayhdistys NHLPA pääsivät maanantain ja tiistain välisenä yönä sopuun uudesta työehtosopimuksesta. Nyt sorvattu sopimus kattaa kauden 2025-2026 loppuun asti.

Uudessa työehtosopimuksessa on määritelty myös kohdat NHL-pelaajien osallistumisesta olympialaisiin. Sopimukseen pääsyn myötä näyttää siltä, että NHL-pelaajat pääsevät osallistumaan sekä vuoden 2022 Pekingin että vuoden 2026 Italiassa järjestettäviin olympialaisiin.

Ennen asian lopullista varmistumista, NHL käy vielä neuvotteluja Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n ja Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n kanssa. Alustavasti tilanne näyttää kuitenkin todella lupaavalta.

”Niissä neuvotellaan aina näistä kaikista sukulaisista, kylänmiehistä sekä vakuutuksista. Käytännön asioista, uskon, että nyt päästään sopuun”, IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola sanoi Iltalehden haastattelussa.


KATSO MYÖS: NHL ja pelaajayhdistys pääsivät sopuun – pelit käynnistymässä elokuussa