Nyt se on varmaa: Eeli Tolvanen debytoi NHL:ssä tänä viikonloppuna!

Eeli Tolvasesta saattaa tulla kauppatavaraa.
Eeli Tolvasesta saattaa tulla kauppatavaraa. Kuva: Getty Images

Nashville Predatorsin kanssa NHL-sopimuksen allekirjoittanut Eeli Tolvanen tullaan näkemään tositoimissa uudessa seurassaan jo tänä viikonloppuna.

Kun Helsingin Jokerien kausi KHL:ssä päättyi, virallistettiin Eeli Tolvasen NHL-sopimus hänet varanneen Nashville Predatorsin kanssa välittömästi.

Nyt Tolvanen on ollut Nashvillessä jo parin päivän ajan ja siten päässyt tutustumaan siihen, millaista meno maailman kovimmassa kiekkoliigassa on.

Vaan milloin 18-vuotias suomalaisnuorukainen tullaan näkemään tositoimissa pelien muodossa? Mikäli se olisi Tolvasesta itsestään kiinni, tapahtuisi se uuden kotiyleisön edessä, kun Predators isännöi Buffalo Sabresia tennesseeläisessä lauantai-illan huumassa.

Päätöksen tekee kuitenkin valmennusjohto ja tapahtui debyytti sitten ensi yönä tai ei, joka tapauksessa Eeli Tolvanen tulee tekemään NHL-debyyttinsä tänä viikonloppuna.

Mikäli yllä oleva twiitti ei näy, voit katsoa sen myös TÄÄLTÄ.

NHL.com:n kirjeenvaihtajana Nashville Predatorsin suuntaan toimiva Robby Stanley nimittäin kertoi twiitissään päävalmentaja Peter Lavioletten vahvistaneen, että Tolvanen tulee pelaamaan viikonloppuna: vaihtoehtoina ovat siis joko ensi yön kotiottelu Buffalo Sabresia vastaan tai sunnuntain ja maanantain välisenä yönä pelattava ottelu Tampa Bay Lightningin vieraana.

Kuluvan kauden esitysten perusteella useat NHL-seurat tekivät todellisen virhepäätöksen viime kesänä, kun he skippasivat Tolvasen NHL Draftissa; suomalaisnuorukainen pääsi lipumaan Nashville Predatorsin käsiin – siis joukkueen, joka teki varauksensa vasta ensimmäisen kierroksen toiseksi viimeisenä seurana.

Tolvanen rikkoi KHL:ssä pelatessaan useita erilaisia ennätyksiä, kuten myös olympialaisissa, ja painoi nimensä isosti historiankirjoihin. Seuraavana tehtävänä on toistaa sama juttu NHL:ssä, joskin tässä kohtaa on syytä edetä pieni askel kerrallaan, sillä hyppy isosta kaukalosta pieneen kaukaloon on melkoinen.

Suosittelemme myös:
Coolbetilta makea pääsiäiskampanja – 10 € ilmaisveto ilman talletusta!