Shokkiuutinen: Oleg Znarok jättää Venäjän maajoukkueen – ei mukana MM-kisoissa!

Oleg Znarok jättää Venäjän maajoukkueen, vaikka MM-kisojen alkuun on aikaa enää kolmisen viikkoa.
Oleg Znarok jättää Venäjän maajoukkueen, vaikka MM-kisojen alkuun on aikaa enää kolmisen viikkoa. Kuva: Getty Images

Venäläismedia kertoo, että päävalmentaja Oleg Znarok jättää Venäjän maajoukkueen, vaikka MM-kisojen alkuun on aikaa enää kolmisen viikkoa.

Venäjän suunnalta kantautui tänään varsin shokeeraavia uutisia, kun maan jääkiekkoliitto tiedotti useiden eri venäläislähteiden mukaan, että Oleg Znarok jättää Venäjän maajoukkueen vain kolme viikko ennen Tanskassa pelattavien MM-kisojen alkua.

Olympiakultaa voittaneen Venäjän uudeksi päävalmentajaksi nousee ainakin tulevien MM-kisojen ajaksi Znarokin apuvalmentajana toiminut Ilya Vorobyov. Latviassa syntynyt 43-vuotias valmentaja on ollut Venäjän maajoukkueen matkassa vuoden 2016 MM-kisoista lähtien.

MUISTA MYÖS:
Unibet räväyttää: Voita Crosbyn tai Malkinin pelipaita nimmareilla!

Vorobyov toimi myös tällä kaudella KHL-jätti Metallurg Magnitogorskin päävalmentajana, siis seuran, jonka hän johdatti kahteen Gagarin Cup -voittoon, mutta hän sai kenkää pestistään kesken kuluvan kauden – tarkalleen ottaen marraskuussa.

55-vuotias Znarok ehti toimia Venäjän maajoukkueen päävalmentajana keväästä 2014 lähtien ja hänen meriittilistalleen kuuluu MM-kulta, MM-hopea, kaksi MM-pronssia ja olympiavoitto Venäjän olympiaurheilijoiden penkin takana.

Vorobyov korvaa Znarokin myös Pietarin SKA:n päävalmentajana kuluvan kauden jälkeen. Pietarilaisryhmän taival KHL:n pudotuspeleissä päättyi konferenssifinaaleissa, CSKA Moskovan käsittelyssä.

Vahvasti käsi kädessä Venäjän maajoukkueen kanssa kulkeva SKA jatkaa siis samalla tiellä kuin aiempina kausina, kun Znarok on toiminut molempien joukkueiden päävalmentajana.

Znarokin saavutuksiin valmentajana pääset tutustumaan TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
Ottelusarjaennakko: Nashville Predators – Colorado Avalanche