Olli Juolevi rankattiin korkealle lupausten listalla – sai myös noottia

TPS:n Olli Juolevi rankattiin korkealle Vancouver Canucksin parhaiden lupausten listalla.
TPS:n Olli Juolevi rankattiin korkealle Vancouver Canucksin parhaiden lupausten listalla.

Suomalaislupaus Olli Juolevi on rankattu korkealle listalla, johon ovat päässeet mukaan Vancouver Canucksin parhaat talentit. 

Kesä 2016 oli suomalaisen jääkiekon kannalta lähes maaginen. Etenkin juhannuksena juhlittiin oikein urakalla. Nimittäin kun NHL:ssä vietettiin varaustilaisuutta, huudettiin ensimmäisen viiden pelaajan joukossa jopa kolme suomalaista.

Heistä viimeisin oli Olli Juolevi, joka varattiin viidennellä vuorolla Vancouver Canucksiin. Häntä ennen menivät sen sijaan Patrik Laine (2.) ja Jesse Puljujärvi (4.).

Laine löi NHL:ssä läpi välittömästi, ja hän sijoittui parhaiden tulokkaiden äänestyksessä toiseksi. Puljujärven alkutaipaleet NHL:ssä olivat hankalat, mutta nyt hänkin on saanut juonen päästä kiinni.

Sen sijaan Juolevin valloitus Pohjois-Amerikassa ei ole vielä edes alkanut. Tällä hetkellä hän pelaa lainasopimuksen turvin Liiga-seura TPS:ssä, eikä hänen kehityskäyränsä ole ollut aivan odotettu.

Tästäkin huolimatta kanadalainen Sportsnet on arvostanut Juolevin Canucksin kolmanneksi parhaaksi NHL:n ulkopuolella pelaavaksi lupaukseksi. Hänen edelleen pääsivät ainoastaan superlahjakas Elias Pettersson sekä maalivahti Thatcher Demko.

Juolevia kehuttiin hänen vahvasta kaudestaan Liiga-joukkueen riveissä. Suomalainen sai kuitenkin noottia siitä, että hän ei ole dominantti millään osa-alueella, joskin hän on äärimmäisen tasainen suorittaja monessa asiassa.

Voit katsoa Sportsnetin listan kokonaisuudessaan TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
HIFK väsäsi jatkosopimuksia – ”Sellaista joukkuetta ei tässä maassa ole, joka ei häntä haluaisi”