Sami Salon opissa oleva Olli Juolevi kokee olevansa jo valmis NHL:ään – ”Kaikki on kiinni henkilökunnasta”

TPS:n Olli Juolevi rankattiin korkealle Vancouver Canucksin parhaiden lupausten listalla.
TPS:n Olli Juolevi rankattiin korkealle Vancouver Canucksin parhaiden lupausten listalla.

Parhaillaan nuorten MM-kisojen puolivälieräpettymystä käsittelevä Olli Juolevi on pelannut kuluvan kauden Turun Palloseurassa.

Pari viime kautta Pohjois-Amerikassa, juniorisarja OHL:n London Knightsissa, pelannut Olli Juolevi hamusi syksyn harjoitusleirillä todella voimakkaasti pelipaikkaa hänet NHL:ään varanneesta Vancouver Canucksista.

Portit maailman kovimpaan kiekkoliigaan jäivät kuitenkin aukeamatta ja edessä olisi ollut paluu takaisin Londoniin. Juolevi itse halusi kuitenkin urallaan uuden haasteen ja sitä kautta TPS nousi vaihtoehdoista ylitse muiden, sekä Canucksin että nuorukaisen itsensä mielestä.

– Se (OHL) on todella loistava liiga. Kyse ei ollut siis siitä. On vain yksinkertaisesti hienoa saada uusia haasteita – aina, kun sellainen tarjoutuu, se on hyvä juttu, Juolevi avaa Liigaan päätymistä Canoe.com:lle.

– Toki halusin myös päästä pelaamaan miehiä vastaan. Minulla oli kaksi loistavaa vuotta Londonissa ja koin, että oli aika ottaa seuraava askel.

Vancouverissa päätös päästää suomalaispuolustajansa OHL:n sijaan Suomeen oli osittain vaikea, mutta samaan aikaan TPS tarjosi todellisen valttikortin vuoden 2016 NHL Draftin viidentenä varatulle Juoleville – joukkueen valmennuksessa on mukana Canucksin puolustajalegenda Sami Salo.

”Entisenä pelaajana tietää todella paljon pelistä”

Kaksikon yhteistyö onkin tuottanut jo lyhyessä ajassa melkoisesti hedelmää, sillä Juolevin pelaaminen on mennyt isoja askeleita eteenpäin.

– Yksi asia ylitse muiden, joka on auttanut Ollia, on ollut Samin työskentely hänen kanssaan, Canucksin GM Jim Benning kehaisee.

– Entisenä pelaajana hän tietää todella paljon tästä pelistä. Ja ennen kaikkea yksilöllisiä juttuja – hän on parantanut puolustuspelaamistani, sijoittumistani ja opettanut miten suljen vastustajan ulkopuolelle. Koen myös onnistuneeni näissä asioissa, Juolevi puolestaan pohtii.

Moni on ollut huolissaan Juolevin kehityksestä, etenkin ennen kuluvaa kautta, mutta Vancouverissa ei olla missään vaiheessa painettu paniikkinappulaa.

– Jokaisella pelaajalla on oma polkunsa NHL:ään ja ylipäätään sille seuraavalle askeleelle pelaajana. Jotkut pelaajat – kuten Bo Horvatin ja Brock Boeserin kaltaiset nimet – he saavat siirtymisen NHL:ään näyttämään niin helpolta, kun taas toisilla se vie pidempään. Puolustajan tontti on NHL:ssä kuitenkin todella vaativa paikka pelata, Benning kommentoi Juolevin kehitystä.

Juolevi itse kokee olevansa jo valmis NHL:ään.

– Uskoakseni olen jo sillä tasolla, mutta kaikki on kiinni henkilökunnasta. Itse voin vain keskittyä siihen, että teen kovasti töitä ja niin olen myös tehnyt.

Juolevi on pelannut kuluvalla kaudella TPS:ssä 20 ottelua ja tehnyt niissä tehot 5+9=14. Suomen osalta päättyneissä nuorten MM-kisoissa hän puolestaan tehtaili viiteen otteluun tehot 1+3.

Lisää hänen tilastojaan voit käydä katsomassa TÄÄLTÄ.

Käy ihmeessä tutustumassa myös muuhun uutistuotantoomme TÄMÄN LINKIN kautta.