MTV: Olli Määttä kuuli vaihtokaupastaan kaverilta – ”Nyt kävi näin”

Olli Määttä kuuli vaihtokaupastaan outoa kautta.
Olli Määttä kuuli vaihtokaupastaan outoa kautta.

Suomalaispuolustaja Olli Määttä kuuli omasta vaihtokaupastaan heti herätessään kaverilta. Määttä kaupattiin Pittsburghista Chicagoon.

Pittsburgh Penguinsin riveissä ensimmäiset kuusi NHL-kauttaan pelannut Olli Määttä kaupattiin toissa yönä pingviinilaumasta Chicago Blackhawksiin. Kaupassa Pittsburgh sai vastaavasti hyökkääjä Dominik Kahunin sekä viidennen kierroksen varausvuoron tällä viikolla järjestettävään varaustilaisuuteen.

Määttä kuuli treidistään erikoista kautta, sillä hän käytännössä heräsi siihen. Aikaeron vuoksi vaihtokaupasta kertoi ensimmäisenä Määtän kaveri, mutta lopulta hän pääsi keskustelemaan asiasta myös Penguinsin kanssa.

– Heräsin oikeastaan siihen. Kuulin kaverilta ensimmäisen kerran, sitten katsoin kännykästä ja se oli tullut yöllä ollessani nukkumassa, joten en ollut saanut seuran soittoa. Aamulla puhuttiin läpi Pittsburghin kanssa se homma. Kaikkensa yrittivät, että tieto tulisi mulle ennen kuin menisi median kautta. Nyt kävi näin, mutta sille ei aikaeron takia voinut mitään, Määttä kertoi outoa tilannetta MTV Urheilulle.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Määtälle ei jäänyt kaupasta mitään hampaankoloon. Suomalainen oli yhdistetty siirtohuhujen kohteeksi jo pitkän aikaa ja käytännössä kauppa oli pelkkä ajan kysymys. Määttä pelasi seuran riveissä 362 runkosarjaottelua, joissa hän keräsi tililleen 25 maalia ja yhteensä 107 tehopistettä.

Määttä voitti Pittsburghissa myös kaksi Stanley Cupin mestaruutta vuosina 2016 ja 2017. Pudotuspeleissä Määttä pelasi 69 kamppailua tehoin 2+19.

– Pittsburghista on jäänyt aivan älyttömän siistejä muistoja ja ne ovat auttaneet minua urallani älyttömän paljon, Määttä muisteli aikaansa Penguinsin riveissä.