Yhdysvaltalaistoimittajalta kova väitös: Olli Määttä Pittsburghin tämän kauden paras puolustaja

Olli Määttä kaupataan jo tällä kaudella toisaalle?
Olli Määttä kaupataan jo tällä kaudella toisaalle?

Pittsburgh Penguinsin kausi on ollut tähän mennessä selviytymistaistelua. Tästäkin huolimatta joukkueesta löytyy yksi suuri suomalaisonnistuja, Olli Määttä.

Penguins on voittanut Stanley Cupin mestaruuden kahtena perättäisenä kevään, mutta tällä hetkellä seuralla ei kulje kovaa. Se on artikkelin kirjoitushetkellä pudotuspelien ulkopuolella, ja sillä on matkaa viivan paremmalle puolelle kolme pistettä. On myös otettava huomioon, että New York Islanders on pelannut yhden ottelun pingviinilaumaa vähemmän.

Arvostetun The Athleticin kiekkotoimittaja Josh Yohe kertookin nyt omassa analyysissään, että kaksi edellistä kevättä ovat jättäneet Penguinsiin negatiivisen jäljen, josta se ei ole vieläkään onnistunut toipumaan.

Kaiken negatiivisuuden keskeltä löytyi kuitenkin eräs kova väitös, jonka mukaan suomalaistähti Olli Määttä olisi ollut pingviinien tämän kauden paras puolustaja. Väittämä on kova etenkin sen suhteen, että joukkueessa pelaa esimerkiksi supertähti Kris Letang.

– Letangin pitäisi pelata Brian Dumoulinin kanssa ja Ian Colen pitäisi olla yhdessä Justin Schultzin kanssa. Se on hyvä neljän kärki. Lisäksi se asettaisi Olli Määtän, joka on ollut joukkueen paras puolustaja tällä kaudella, kolmospariin, mikä ei suinkaan ole huono asia, Yohe kirjoittaa analyysissään.

Määttä on pelannut Penguinsin riveissä tällä kaudella 40 ottelua, joissa hän on iskenyt kolme maalia ja yhteensä 16 tehopistettä. Suomalainen on kellottanut peliajakseen keskiarvolta 19:12 minuuttia. Määtän kausikohtainen piste-ennätys syntyi hänen tulokassesongillaan, eli 2013-14, kun hän teki 78 runkosarjaotteluun tehot 9+20.

Löydät Yohen koko analyysin koskien Penguinsin kautta TÄÄLTÄ (maksullinen artikkeli).

Määtän tilastoihin pääset käsiksi TÄMÄN linkin kautta.

Lisää NHL-aiheisia uutisia löydät NHL-osiostamme.