Leijoniin valitut Olli Palola ja Veli-Matti Savinainen siirtyvät Kunluniin!

Suomalaisduo nähdään ensi kaudella Kiinassa, Olli Palola ja Veli-Matti Savinainen siirtyvät Kunluniin.
Suomalaisduo nähdään ensi kaudella Kiinassa, Olli Palola ja Veli-Matti Savinainen (kuvassa) siirtyvät Kunluniin. Kuva: Getty Images

Leijonien MM-kisajoukkueeseen nimetyt Olli Palola ja Veli-Matti Savinainen siirtyvät Kunluniin ja vaihtavat näin ollen KHL:n sisäisesti seuraa.

KHL:n kiinalaisjoukkue Kunlun Red Star julkaisi tänään useita uusia pelaajahankintojaan ja heidän joukossaan oli kaksi Leijonia tämän kevään MM-kisoissa edustavaa suomalaispelaajaa. Olli Palola jättää Helsingin Jokerit ja Veli-Matti Savinainen siirtyy Kiinaan puolestaan Yugra Khanty-Mansiyskin riveistä.

Kaksikosta Palola on pelannut KHL:ssä kaksi kautta. Ensimmäisen KHL-kautensa (2015-16) hän vietti Vityaz Podolskissa, sen jälkeen hän teki vuoden visiitin SHL-seura Växjö Lakersiin ja viime kauden hän pelasi puolestaan Jokereissa

Päättyneellä kaudella Palola nähtiin helsinkiläisjoukkueessa 50 runkosarjaottelussa, joissa hän teki tehot 7+17=24. Pudotuspeleissä 30-vuotias laituri teki kymmeneen otteluun pisteet 6+1.

MUISTA MYÖS:
Supertarjous: Leijonat kohtaa Etelä-Korean – voiton kerroin 50.00!

Savinainen on puolestaan viettänyt KHL:ssä yhteensä uransa aikana kaksi ja puoli kautta. Ensimmäisen kautensa (2013-14) hän vietti Yugrassa, seuraavalla sesongilla hän pelasi sekä Leksandissa että Torpedo Nizhny Novgorodissa ja vietettyään kaudet 2015-17 Tapparassa, hän palasi viime kaudeksi takaisin Yugran paitaan.

32-vuotiaan espoolaisen mennyt kausi oli kuitenkin vaikea: hän teki 50 ottelussa tehot 9+8=17 ja hänen tehotilastonsa oli heikosti pelanneessa Yugrassa -23.

Ensi kaudella kyseinen kaksikko nähdään siis yhdessä Kunlunin paidassa. Samaan osoitteeseen suuntaavat myös Savinaisen seurakaveri Ondrej Vitasek, Tomas Mertl (HC Plzen), Patrik Lundh (Djurgårdens IF) ja Blake Parlett (Eisbären Berlin).

Eilen KHL:ssä osoitetta vaihtoi suomalaisvahti Juha Metsola, joka siirtyy Amur Khabarovskista Salavat Yulaev Ufan riveihin. Iltalehden uutinen hänen paluustaan Tapparaan ei siis pitänyt millään muotoa paikkansa.

Suosittelemme myös:
MM 2018: Kapteenisto julki – Mikael Granlundista Leijonien kapteeni!