Kiekkoareena: Olutta katsomoihin? Kauan odotettu uudistus todella lähellä

Liiga-seurat aikovat selvittää, saako ottelutapahtumissa kantaa jatkossa olutta katsomoihin.

Tulevaisuudessa kiekkofaneilla on kenties mahdollisuus kantaa olutta katsomoihin. Uudistus olisi tervetullut, sillä asiasta on keskusteltu jo vuosikaudet.

Jääkiekkosivusto Kiekkoareena kertoo, että Suomessa saatetaan nähdä pian kauan odotettu uudistus, joka olisi etenkin jääkiekkofanien mieleen.

Kyse on siitä, että tulevaisuudessa fanit saattavat kenties saada kantaa olutta katsomoihin. Uudistus olisi enemmän kuin tervetullut, sillä asiasta on puitu erinäisissä asiayhteyksissä jo vuosikausien ajan.

Kiekkoareena pohjaa tietonsa Rauman Lukon tapahtumapäällikkö Mikael Eklöfin kommentteihin. Hänen mukaansa myös muut Liiga-seurat ovat siinä käsityksessä, että olutta saa mahdollisesti tuoda jatkossa katsomoihin.

– Meitä eniten kiinnostava asia alkoholilain uudistuksessa on juomien tuominen katsomoon. Käsittääkseni jos tulevaisuudessa katsomon osan rajaa K18-alueeksi, voisi siellä nauttia alkoholijuomia. Lähes kaikilla muillakin liigaseuroilla on asiasta sama käsitys, Eklöf kertoo Kiekkoareenan mukaan.

Asia aiotaan kuitenkin ensiksi selvittää perinpohjin, eikä tilanteessa lähdetä sooloilemaan. Seura on tapaamassa lähiaikoina Eklöfin mukaan muun muassa alkoholitarkastajan.

– Siitä ei ole tässä kohtaa selvyyttä, millainen katsomonosan rajaaminen katsotaan riittäväksi. Onko lippusiima riittävä rajaus, tarvitaanko erillistä järjestyksenvalvojaa… Tässä kohtaa sääntö-Suomi voi päästä vielä valloilleen.

Voit lukea koko artikkelin TÄSTÄ.

Lisää Liiga-uutisista, kuten Miro Karjalaisen niitistä ja Samu Perhosen urotöistä, voit lukea TÄÄLTÄ.