Olympialaisten maalirikkain ottelu näki päivänvalonsa – Kanadalle pronssimitalit

Kanada oli yhtä hymyä, vaikka maa ei saavuttanutkaan olympialaisten jääkiekkoturnauksessa edes finaalipaikkaa.
Kanada oli yhtä hymyä, vaikka maa ei saavuttanutkaan olympialaisten jääkiekkoturnauksessa edes finaalipaikkaa. Kuva: Getty Images

Olympialaisten jääkiekkoturneen pronssiset mitalit on jaettu, kun Kanada kaatoi Tshekin olympialaisten maalirikkaimmassa ottelussa.

Kanada koki välieräottelussaan Saksaa vastaan karmaisevan tappion, kun valtava altavastaaja Saksa onnistui voittamaan kyseisen kamppailun.

Täten Saksa, vastoin kaikkia ennakko-odotuksia, marssi olympiafinaaliin, kun vaahterapaitojen kohtalona taistelu pronssisista mitaleista.

Kanada onnistui kaivamaan itsestään kaiken irti, kun sitä vastaan asettui Tshekki. Slaavit pelasivat loistavan olympiaturnauksen, mutta tie nousi lopulta pystyyn välieräottelussa Venäjän olympiaurheilijoita vastaan.

Kanada vei lopulta pronssimitalit lukemin 6-4. Kyseessä oli turnauksen maalirikkain ottelu, yhdessä alkulohkokamppailun kanssa, joka käytiin Venäjän olympiaurheilijoiden ja Slovakian välillä. Tuolloin venäläiset veivät kamppailun nimiinsä lukemin 8-2.

Itse pronssiottelu oli tuloksellisesti vaahteranlehtipaitojen hallintaa, sillä avauserän jälkeen tilanne oli Kanadalle 3-1, päätöserän alussa se karkasi jo 6-2-johtoon ja lopulta Tshekki kaunisteli lukemia ottelun loppupuolella iskemillään kahdella osumalla.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Kanadan kuusi maalia jakautui lopulta neljän pelaajan kesken. Kaksi mieheen iskivät Chris Kelly ja Andrew Ebbett, kun taasen kertaalleen osuivat Wojtek Wolski sekä Derek Roy.

Ottelun pistenikkari oli kuitenkin Tshekin Roman Cervenka, joka saalisti tililleen tehot 2+1. Hän oli kamppailun ainoa kolmeen tehopisteen mies.

Nyt kun pronssipeli on taputeltu, on aika kääntää katseet olympiafinaaliin. Tässä vastakkain asettuvat Venäjän olympiaurheilijat sekä Saksa. Kamppailu pelataan huomenna aamulla, kun se alkaa klo 06:10 Suomen aikaa.

Pronssiottelun tilastoihin pääset tutustumaan TÄÄLTÄ.

Tätä et löydä muualta Suomesta – kaikki NHL:n siirrot:
Liveseuranta: NHL Trade Deadline 2018