USA:n olympiasensaatio Donato Bostoniin – tulee saamaan mahdollisuuden

Ryan Donato loisti Yhdysvaltain olympiajoukkueessa.
Ryan Donato loisti Yhdysvaltain olympiajoukkueessa. Kuva: Getty Images

Yhdysvaltain olympiajoukkueessa loistanut Ryan Donato, joka on legendaarisen Ted Donaton poika, siirtyy Boston Bruinsin vahvuuteen.

Ryan Donato on allekirjoittanut kaksivuotisen tulokassopimuksen hänet kesän 2014 varaustilaisuuden toisella kierroksella varanneen Boston Bruinsin kanssa.

Donato on pelannut tähän saakka Harvardin yliopistossa – kuluva kausi mukaanlukien – viimeiset kolme kautta ja ollut siellä aivan joukkueensa ykköstähtiä: kuluvalla kaudella hän tehtaili 29 otteluun upeasti tehot 26+17=43.

Joukkueensa ykköstähtiä hän oli myös Pyeongchangin olympialaisissa, kun hän pääsi edustamaan Yhdysvaltoja. Hän osoitti olympiaturnauksen aikana useaan otteeseen erinomaista laukaustaan, sekä ylipäätään maalintekotaitojaan, tehden viiteen otteluun tehot 5+1.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Bruinsin suunnalta Donatolle onkin kaavailtu heti näytönpaikkaa ja parhaassa tapauksessa 21-vuotias yhdysvaltalaissentteri pääsee pelaamaan tänä keväänä NHL:n pudotuspelejä.

– Sopimukseen päästiin nopeasti. Tämä tarjosi mahdollisuuden molemmille osapuolille tutkailla tilannetta ja katsoa hieman, missä hän menee pelaajana; toisin sanoen mahdollisuus hypätä kokoonpanoomme, Bruinsin GM Don Sweeney toteaa seuran tiedotteessa.

– Hän on nuorukainen, jolla on itseluottamusta ja lahjakkuutta. Toki hänellä on myös kehitettävää, mutta kaikilla nuorilla pelaajilla on.

– Hän on pelaaja, jolla on huima määrä taitoa ja odotamme innolla saavamme hänet. Tulemme saamaan hänestä ainakin pienen maistiaisen ja sen jälkeen kaikki on hänestä itsestään kiinni.

Donaton tilastot löydät TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
Liity Telegram-ryhmäämme ja voita 50€ pelirahaa!