Otakar Janecky sai vihdoin siirtyä valtaistuimelta – Eric Perrin teki Liiga-historiaa!

Eric Perrin palaa JYP:iin?
Eric Perrin palaa JYP:iin?

Torstain Liiga-kierroksella tehtiin upeaa kiekkohistoriaa, kun TPS:ää edustava Eric Perrin nousi pääsarjatasolla kaikkien aikojen tehokkaimmaksi ulkomaalaispelaajaksi.

TPS oli pitelemätön vastustaja Kouvolan illassa, kun se kävi hakemassa KooKoolta vieraspisteet murskaavasti lukemin 4-0.

Luonnollisesti täysi pistepotti oli se illan tärkein anti turkulaisille, mutta päähuomio kiinnittyi kaukalossa 42-vuotiaaseen Perriniin, joka kahdella maalillaan ohitti legendaarisen Otakar Janeckyn Liigan historian tehokkaimpana ulkomaalaispelaajana.

Perrin teki illan ensimmäisen osumansa aikaan 6:11, kun hän siirsi turkulaiset ottelussa jo 2-0-johtoon ja hänet yksinään ykköseksi nostaneen maalin hän viimeisteli ylivoimalla aikaan 20:45.

Eric Perrin pelasi ensimmäiset pelinsä Suomessa kaudella 2000-01, mutta kauden 2002-03 jälkeen hän lähti muille maille, muun muassa Sveitsin pääsarjaan, KHL:ään ja NHL:ään.

Paluu Suomeen tapahtui vuonna 2010, kun hän solmi sopimuksen JYPin kanssa ja kaiken kaikkiaan hän on nyt pelannut Liigassa kahdeksan kautta putkeen. Näistä kausista viimeiset kolme hän on edustanut TPS:ää, kun mukaan lasketaan myös meneillään oleva kausi.

KooKoo-ottelun jälkeen Perrinillä on tilillään 563 runkosarjaottelua, joissa hän on siis tehnyt nykyiset ennätyspisteet 166+314=480.

Eric Perrin on pelannut pelaajaurallaan ammattilaisena jo vuosikaudet ja hänen pelaajatilastoihin voit tutustua täältä.

Muut Liigaan liittyvät uutiset löydät puolestaan tämän linkin takaa.