Tuomio tuli: Tapparan Otso Rantakari sai pelikieltoa!

Otso Rantakari sai pelikieltoa Liigan ensimmäisessä finaalissa nähdyssä päähän kohdistuneesta taklauksesta.
Otso Rantakari sai pelikieltoa Liigan ensimmäisessä finaalissa nähdyssä päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Tampereen Tapparan Otso Rantakari sai pelikieltoa Liigan ensimmäisessä finaalissa nähdyssä päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Kärpät ja Tappara kohtasivat toisensa Liigan ensimmäisessä finaaliottelussa viime tiistaina. Kärpät vei otteluparin ensimmäisen kamppailun nimiinsä lukemin 3-0, joten se on nyt askeleen lähempänä Liigan mestaruutta kuin Tappara.

Ottelun puhutuin tapahtuma nähtiin kuitenkin Tapparan pelaajan toimesta, kun puolustaja Otso Rantakari sai käytösrangaistuksen (2+10) päähän kohdistuneesta taklauksesta. Niitin kohteeksi jäi Kärppien hyökkääjä Miska Humaloja. Lopulta tilanne ajautui kurinpidon käsittelyyn.

MUISTA MYÖS:
KISA: Veikkaa NHL-pelien tulokset ja voita PlayStation 4 -pelikonsoli!

Nyt puolustaja on saanut tuomionsa, sillä Rantakari on määrätty yhden ottelun mittaiseen pelikieltoon. Jo alunperin moni oli sitä mieltä, että kyseessä oli kohtalaisen harmiton tilanne, jossa pelaajien kypärät kolahtivat yhteen. Voit katsoa videon taklauksesta täältä.

Liigan kurinpitodelegaatio kuitenkin katsoi, että kyseessä todella oli päähän kohdistunut taklaus, josta pelikielto myös annettiin. Kurinpidon julkaisemalla videolla onkin nähtävissä, että ennen kypärien kolahtamista yhteen Rantakarin olkapää osuu Humalojan leukaan.

Kärpät ja Tappara kohtaavat toisensa tänään, kun edessä on kevään toinen finaaliottelu. Tällä kertaa kamppailu pelataan Tampereella, missä mestaruutta on juhlittu jo kaksi kevättä putkeen.

Suosittelemme myös
VIDEO: Otso Rantakari sai käytösrangaistuksen – osuiko päähän?