VIDEO: Ovechkin rikkoi jälleen 30 maalia – vain Gretzky ja Gartner pystyneet samaan!

Alexander Ovechkin on eittämättä yksi lajinsa kaikkien aikojen parhaista maalintekijöistä.
Alexander Ovechkin on eittämättä yksi lajinsa kaikkien aikojen parhaista maalintekijöistä. Kuva: Getty Images

Washington Capitalsin venäläiskapteeni Alexander Ovechkin on vähintäänkin yksi NHL:n historian kaikkien aikojen parhaista maalintekijöistä.

Alexander Ovechkin varattiin NHL:ään Washington Capitalsin toimesta vuonna 2004, kun hänen nimensä huudettiin koko NHL:n varaustilaisuuden ensimmäisenä pelaajana.

Capitals-fanit joutuivat kuitenkin odottamaan tulevaa tähteään ylimääräisen vuoden verran, NHL:n vetäydyttyä työsulkuun koko kauden 2004-05 ajaksi.

Odotus oli kuitenkin sen arvoista, sillä Ovechkin iski tulokaskaudellaan 81 runkosarjaotteluun käsittämättömät 52 maalia ja antoi siinä samassa vielä 54 maaliin johtanutta syöttöä. Hän siis ylitti heti ensimmäisellä NHL-kaudellaan 50 maalin ja 100 tehopisteen maagiset rajapyykit.

Sen jälkeen loppu onkin historiaa. 32-vuotias Ovechkin tunnetaan nimittäin yhtenä kaikkien aikojen parhaista maalintekijöistä – monien papereissa häntä pidetään jopa parhaana – ja sille on olemassa todisteensa: venäläispeluri on iskenyt kaikilla 13 NHL-kaudellaan vähintään 30 runkosarjamaalia.

Tämä varmistui viime yönä, kun Ovechkin ohjasi kiekon Florida Panthersin Harri Säterin selän taakse, tasoittaen ottelun lukemiin 2-2. Kyseessä oli nimittäin ”Ovien” kauden 30:s osuma ja siihen hän käytti aikaa ainoastaan 49 ottelua.

Vielä uskomattomammaksi Capitals-kipparin saavutuksen tekee se, että noihin 13 kauteen kuuluu myös yksi työsulun lyhentämä kausi (2012-13), jonka aikana pelattiin vain 48 runkosarjaottelua.

Itse ottelu Panthersia päättyi lopulta Capitalsin 4-2-vierasvoittoon.

Ovechkin voi nousta jopa kaikkien aikojen ykköseksi

Jotain Ovechkinin maagisuudesta kertookin se, että NHL:n historiassa ainoastaan kaksi pelaajaa on kyennyt iskemään ensimmäisten 13 NHL-kautensa aikana jokaisella sesongilla vähintään 30 maalia: Wayne Gretzky ja Mike Gartner.

Edellä olevasta kaksikosta Gretzkyn putki jäi 13 kauden mittaiseksi, kiitos loukkaantumisten, mutta Gartnerilla se venähti peräti 15 kauden mittaiseksi.

Kokeneelle Ovechkinille viime kausi oli todella vaikea – itse asiassa niin vaikea, että hänen uskottiin taantuneen pelaajana.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Meneillään oleva sesonki on kuitenkin osoittanut Capitals-kapteenin olevan kaikkea muuta kuin menneen talven lumia ja hänellä on aito mahdollisuus ohittaa ainakin Gretzky ja lähes kymmenen kautta Washingtonissa pelannut Gartner.

Samaisessa ottelussa Ovechkin, toimiessaan syöttäjänä joukkueensa avausmaalissa, merkkautti tililleen NHL-uransa 500. syöttöpisteen.

Kaiken kaikkiaan Ovechkin on nyt pelannut NHL:ssä 970 runkosarjaottelua ja tehnyt niissä uskomattomat tehopisteet 588+500=1088.

Ovechkinin koko pelaajauran näet tilastojen valossa TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
Pekka Rinne nousi NHL:n aktiivivahtien listalla 3. sijalle – jo kauden neljäs nollapeli