P.A. Parenteau lopettaa uransa! Takana mittava NHL-ura

PA Parenteau lopettaa uransa ammattilaiskiekkoilijana.
PA Parenteau lopettaa uransa ammattilaiskiekkoilijana.

Veteraanilaituri PA Parenteau lopettaa uransa jääkiekkoilijana. Parenteau kertoi päätöksestään kanadalaiselle radiokanavalle viime yön aikana.

Kanadalaishyökkääjä PA Parenteau lopettaa uransa ammattilaisjääkiekkoilijana. Koko nimeltään Pierre-Alexandre Parenteau pelasi ammattilaisena kaudesta 2003-04 lähtien, kun hän edusti AHL-seura Cincinnati Mighty Ducksia.

NHL:ssä Parenteau vakiinnutti itselleen vakituisen pelipaikan kaudella 2010-11, kun hän siirtyi New York Islandersin riveihin. Heti ensimmäisellä sesongilla nykyisin 35-vuotias Parenteau paukutti 81 runkosarjaotteluun 20 maalia ja yhteensä 53 tehopistettä.

MUISTA MYÖS:
SUPERTARJOUS: Leijonat kohtaa Etelä-Korean – voiton kerroin 50.00!

Ennen ensimmäistä täyttä kauttaan Parenteau oli saanut joitakin pelejä Chicago Blackhawksin sekä New York Rangersin riveissä.

Lopulta Parenteau edusti NHL:ssä Blackhawksin, Rangersin ja Islandersin lisäksi Colorado Avalanchea, Toronto Maple Leafsia, Montreal Canadiensia, New Jersey Devilsiä sekä Nashville Predatorsia. Hän haki pelipaikkaa ennen meneillään olevaa kautta Detroit Red Wingsistä, mutta hän ei saanut punasiivistä sopimusta.

Täten veteraanihyökkääjä pelasi viimeisen kautensa KHL-seura Avtomobilist Yekaterinburgin riveissä, missä hän teki 20 runkosarjakamppailuun kolme maalia ja yhteensä 13 tehopistettä.

Parenteaun saldoksi NHL:stä jäi 491 runkosarjaottelua, joissa hän paukutti 114 maalia ja kaiken kaikkiaan 296 tehopistettä.

Parenteaun uratilastoihin tästä.

Suosittelemme myös:
Saksalta yllätysveto – nimesi jopa kuusi varakapteenia!