VIDEO: Paitsiomaaleista nousi jälleen iso kohu – McDavid: ”Koko sääntö pitäisi poistaa”

NHL:n paitsiosääntö on aiheuttanut jälleen keskusteltavaa. Muun muassa Connor McDavid on sitä mieltä, että koko sääntö pitäisi poistaa.
NHL:n paitsiosääntö on aiheuttanut jälleen keskusteltavaa.

NHL:ssä otettiin kaudella 2015-16 käyttöön valmentajien haastot. Edmonton Oilersin Connor McDavid on nyt sitä mieltä, että sääntö pitäisi poistaa.

NHL:n idea tuoda NFL:stä tuttu valmentajien haasto mukaan myös kiekkokaukaloihin vaikutti heti alkuunsa hyvältä ajatukselta, mutta ilman ongelmia ei ole vältytty.

Valmentajat saavat haastaa tuomarien ratkaisut siinä kohtaa, jos he ovat nähneet maaliin syntyneessä tilanteessa paitsion tai maalivahdin häirintää. Näistä etenkin ensimmäinen on saanut kuitenkin paljon negatiivista palautetta. Kovin usein paitsioihin johtaneita tilanteita tarkastellaan nimittäin pitkään, eikä kyse ole kuin millimetreistä.

Edmonton Oilersiin sääntö iski jälleen kovaa toissa yönä, kun sen tasoitusmaali Nashville Predatorsia vietiin pois valmentajan haaston seurauksena. Teknisesti päätös meni oikein, mutta kuinka paljon se vaikutti peliin, sen saatte päättää te, arvon lukijat:

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Paitsiohaastot olivat esillä jälleen viime yönä, kun Chicago Blackhawksin osumaa tarkasteltiin pitkään. Tällä kertaa maali hyväksyttiin, mutta monien silmään tämä oli väärä päätös.

Jos et saa twiittiä näkyviin, voit katsoa sen tästä.

Nyt Oilersin supertähti Connor McDavid näyttää saaneen tarpeekseen, sillä hän antoi medialle kommentteja, joiden mukaan koko sääntö saataisiin poistaa.

– Loppujen lopuksi olen sitä mieltä, että he saisivat poistaa koko säännön. Suurin osa tarkastuksista koskee millimetrien paitsioita, joissa maalit ovat syntyneet 45 sekuntia tilanteen jälkeen. Sillä ei ole kovinkaan suuri vaikutus itse maaliin, McDavid kertoi medialle.

Lue aiheesta lisää kommentin muodossa: Rakas NHL, ottakaahan se pää pois takapuolesta – sääntöihin saatava iso muutos

Lisää NHL-aiheisia uutisia löydät TÄÄLTÄ.