MM 2018: Nyt on kova – Patrick Kane nimettiin USA:n kapteeniksi!

VIIKON PELI on Chicago-Washington. Yllättääkö Patrick Kane ja muu poppoo hallitsevan mestarin?
VIIKON PELI on Chicago-Washington. Yllättääkö Patrick Kane ja muu poppoo hallitsevan mestarin? Kuva: Getty Images

Yhdysvallat sai Tanskan MM-kisoihin kovan luokan vahvistuksen, kun Chicago Blackhawksia seuratasolla edustava Patrick Kane nimettiin USAn kapteeniksi.

Chicago Blackhawksissa kiekkoileva Patrick Kane on melkoisen harvinainen näky MM-tasolla Yhdysvaltain maajoukkuepaidassa. Kyse ei ole kuitenkaan siitä, etteikö hän haluaisi edustaa maataan, vaan Blackhawks on ollut yksinkertaisesti yksi viime vuosien kestomenestyjistä NHL:ssä ja sitä kautta osallistuminen ei ole ollut mahdollista.

Itse asiassa Kanen näkeminen MM-kisoissa on ollut mahdotonta yhdeksänä edellisenä keväänä, sillä Blackhawks on ollut edellisen kerran ulkona pudotuspeleistä keväällä 2008.

Kane onkin saapunut MM-kisoihin jokaisella kerralla, kun se on ollut mahdollista, sillä näin tapahtui viimeksi juuri vuonna 2008 – tarkalleen ottaen hänen NHL-uransa ensimmäisen kautensa jälkeen.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Tuolloin 29-vuotias yhdysvaltalaislaituri pelasi seitsemän ottelua ja teki niissä tehot 3+7=10, mutta jäi ilman MM-mitalia, kun Suomi pudotti joukkueen puolivälierissä jatkoerässä lukemin 3-2.

Patrick Kane nimettiin USAn kapteeniksi ja hänen mukanaan Chicagosta Tanskassa pelattaviin MM-kisoihin lähtevät niin ikään hyökkääjä Alex DeBrincat sekä puolustaja Connor Murphy.

Kanea, joka on voittanut NHL-urallaan peräti kolme Stanley Cupia, pidetään yleisesti ottaen yhtenä maailman parhaista pelaajista. Päättynyt kausi oli hänelle kuitenkin sekä joukkue- että henkilökohtaisella tasolla valtaisa pettymys, sillä Blackhawks putosi pudotuspelikelkasta hyvissä ajoin ja Kanen tehotilasto oli tehoista 27+49=76 huolimatta -20.

MM-kisojen ohella Kane on nähty USA:n paidassa kahdesti olympialaisissa ja kertaalleen World Cupissa. Lisäksi hän oli vakiokasvo Yhdysvaltain ikäkausimaajoukkueissa.

Kanen uratilastot löydät TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
Florida ei päästä Aleksander Barkovia MM-kisoihin, myös Osala kieltäytyi