Patrik Laine avoimena 40 maalistaan – ”Minun täytyy olla ylpeä itsestäni”

Patrik Laineen tilanne puhuttaa Pohjois-Amerikassa päivä toisensa jälkeen.
Patrik Laineen tilanne puhuttaa Pohjois-Amerikassa päivä toisensa jälkeen. Kuva: Getty Images

Winnipeg Jetsin Patrik Laine jakaa tällä hetkellä NHL:n maalipörssin ykkössijan yhdessä lapsuusajan idolinsa Alexander Ovechkinin kanssa.

Kun kiekko putoaa maanantain ja tiistain välisenä yönä Suomen aikaa jäähän Washingtonissa, vastakkain ovat paikallinen Capitals sekä vieraaksi saapuva Winnipeg Jets.

Samalla se tarkoittaa sitä, että Alexander Ovechkin ja Patrik Laine, jotka molemmat ovat iskeneet kuluvalla kaudella 40 maalia ja taistelevat maalipörssin voitosta, nähdään yhtäaikaisesti samassa kaukalossa.

Laineelle tämä on melkoisen spesiaalia aikaa henkilökohtaisella tasolla, sillä hän rakastaa maalintekoa ja hän kasvoi lapsesta aikuiseksi ihaillen Ovechkinia; nyt hän on siis idolinsa kanssa samassa maalimäärässä ja jakamassa koko NHL:n maalipörssin ykkössijaa.

– Minulle on kunnia jakaa ykkössija hänen kanssaan, Laine hehkutti tilannetta NHL.com:n haastattelussa.

Ovechkinin maalimäärä kuluvan kauden osalta on pysynyt lukemassa 40 viimeiset kolme ottelua ja sinä aikana huimassa maalivireessä oleva Laine on noussut venäläistähden rinnalle. Ja vaikka vastassa onkin tällä hetkellä Laineen idoli, maalipörssin voittoa ei ole tarkoitus lahjoittaa Capitals-kapteenille.

– Onhan se ollut aina unelmani voittaa maalipörssi. Jokainen maalintekijä unelmoi siitä… Paljon ehtii kuitenkin vielä tapahtua, mutta tämä on hyvä motivaattori minulle.

”Tiedän aika hyvin, missä kaikki menevät”

Laine ei kuitenkaan pidä mitään itsestäänselvyytenä, eikä ihme – olihan hän vielä helmikuun puolivälissä 25 maalissa, kun Ovechkinilla oli tuossa vaiheessa maaleja 34.

– Sitä ei koskaan tiedä, mitä tulee tapahtumaan. Vielä kymmenisen ottelua sitten olin 25 maalissa, eikä kukaan puhunut todellakaan 40 maalista. Paljon siis ehtii vielä tapahtua.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

19-vuotias suomalaisnuorukainen ei ollut erityisen juhlallisella tuulella lauantaina, kun hän rikkoi ottelussa Philadelphia Flyersia vastaan ensimmäistä kertaa NHL-urallaan 40 runkosarjamaalin rajapyykin, sillä Flyers oli ottelussa parempi numeroin 2-1. Laine kuitenkin uskoi jo tuolloin näkemyksen kirkastuvan.

– Minun täytyy olla ylpeä itsestäni, sillä tuo on loistava määrä maaleja. Mutta juuri nyt se ei tunnu hyvältä.

Vaan miten tarkasti Laine sitten mahtaa seurata maalipörssitilanteen kehittymistä?

– Joskus katson maalintekotilastoja ja lopputuloksia – tiedän aina melko hyvin, että missä kaikki menevät, koska katson paljon pelejä ja seuraan lopputuloksia tarkasti. Mutta en koe tarpeelliseksi seurata tilannetta.

NHL:n maalipörssin löydät TÄÄLTÄ.

Täältä kaikki NHL Trade Deadlinen siirrot joukkueittain:
NHL Trade Deadline 2018