Kahdesti 35 maalin rajapyykki rikki? Patrik Laine voi nousta Sidney Crosbyn ja kolmen muun rinnalle

Patrik Laine iski NHL-tulokaskaudellaan 36 runkosarjamaalia ja nyt hän on lähestulkoon samassa tahdissa.
Patrik Laine iski NHL-tulokaskaudellaan 36 runkosarjamaalia ja nyt hän on lähestulkoon samassa tahdissa.

Winnipeg Jetsin suomalaishyökkääjä Patrik Laine saattaa tällä hetkellä olla seitsemän ottelun mittaisessa maalittomassa putkessa (lue lisää täältä), mutta siitä huolimatta hän on historiallisessa maalivauhdissa.

Siitä lähtien, kun Patrik Laine astui ensimmäistä kertaa NHL-jäille ja ampui heti debyyttiottelussaan uransa avausmaalin, suomalaisnuorukainen on varastanut otsikot jopa kyllästymiseen asti.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan jatkuva mediahuomio on kuitenkin seurausta siitä, että kyseessä on poikkeuksellinen pelaaja ja ennen kaikkea poikkeuksellinen maalintekijä. Laine nimittäin iski heti ensimmäisellä NHL-kaudellaan 73 runkosarjaotteluun upeat 36 maalia ja näin ollen lunasti häneen kohdistettuja odotuksia välittömästi.

Meneillään oleva kausi, joka siis on Laineen toinen NHL:ssä, on tuottanut toistaiseksi 43 ottelussa 18 maalia ja se tarkoittaa koko kauden osalta hieman yli 34 maalin vauhtia.

Mikäli 19-vuotias suomalaisnuorukainen kykenee kiristämään tahtiaan vain piirun verran, rikkoo hän 35 maalin rajapyykin myös NHL-uransa toisella kaudellaan.

Tuon kyseisen rajapyykin rikkominen veisi puolestaan hänet todella harvinaislaatuiseen kerhoon. NHL:n historia tuntee tähän mennessä ainoastaan neljä pelaajaa, jotka ovat kyenneet tekemään alle 20 vuoden iässä kahtena kautena vähintään 35 maalia. Nämä kaverit ovat Sidney Crosby, Dale Hawerchuk, Jimmy Carson ja Brian Bellows.

Patrik Laine teki jo viime kaudella historiaa

Itse asiassa jo pelkästään se, että hän iski viime kaudella yli 35 maalia, nosti hänet niin ikään harvalukuiseen kerhoon: ainoastaan 15 NHL-pelaajaa on kyennyt alle 20 vuoden iässä tekemään yhden kauden aikana vähintään 35 maalia.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Ehkä kaikkein mykistävin on kuitenkin tämä seuraava fakta: Kaikista NHL:ssä pelanneista pelaajista, siis alle 20-vuotiaiden osalta, Laine on tehnyt 13:nneksi eniten runkosarjamaaleja. Tilastosta tekee mykistävän se, että Laine ensinnäkin missasi viime kaudella yhdeksän ottelu ja toisekseen kuluva kausi on vasta puolivälissä.

Jos Laine pitää nykyisestä maalitahdistaan kiinni, tulee hänellä olemaan kuluvan NHL-kauden päätteeksi kasassa 70 runkosarjamaalia. Siihen on yltänyt edellä mainitun nelikon lisäksi Tampa Bay Lightningin kippari Steven Stamkos.

Kun asiaa tarkastellaan lähemmin, voidaan Laineelle ennustaa erinomaista NHL-uraa, kunhan vain asiat menevät putkeen:

  • Sidney Crosby: 826 runkosarjaottelua, 397 maalia (tähän mennessä)
  • Brian Bellows: 1 188 runkosarjaottelua, 485 maalia
  • Jimmy Carson: 626 runkosarjaottelua, 275 maalia
  • Dale Hawerchuk: 1 188 runkosarjaottelua, 518 maalia
  • Steven Stamkos: 628 runkosarjaottelua, 338 maalia (tähän mennessä)

Patrik Laineen upeat uratilastot löydät TÄÄLTÄ.

Lisää uutisia maailman kovimmasta kiekkoliigasta, NHL:stä, pääset lukemaan puolestaan TÄMÄN LINKIN kautta.