Patrik Laine jätti jälleen harjoitukset kesken – pelikunto täysi kysymysmerkki

Patrik Laine jättää matkaoppaan hommat muille.
Patrik Laine jättää matkaoppaan hommat muille. Kuva: Getty Images

Winnipeg Jets kohtaa pudotuspelien toisella kierroksella Nashville Predatorsin ja pahimmassa tapauksessa joukkueen vahvuudesta on sivussa Patrik Laine.

Winnipeg Jets raivasi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella tieltään Minnesota Wildin voitoin 4-1. Kanadalaisjoukkueen esitys oli jopa suvereeni, mutta haaste toisella kierroksella kasvaa melkoisesti, kun vastaan astuu kenties sarjan suurin mestarisuosikki, Nashville Predators.

Luonnollisesti Jets kaipaa jokaisen kärkipelaajansa kokoonpanoon, mutta Winnipegin suunnalla leijuu tällä hetkellä synkkiä pilviä: joukkueen paras maalintekijä Patrik Laine on joutunut jättämään joukkueensa kahdet viimeiset harjoitukset kesken.

Laineen tilanteesta ei ole tällä hetkellä sen tarkempaa tietoa, kuten pudotuspelihenkeen kuuluu; toisin sanoen seurat eivät kerro yksityiskohtaisia tietoja pelaajiensa terveystilanteista kevään tosipelien ollessa käynnissä.

Pieniä tiedonjyväsiä Winnipegin suunnalta on kuitenkin tippunut, sillä Jetsin päävalmentajana toimivan Paul Mauricen mukaan Laine on huonovointinen.

Kun asialla spekuloidaan, tilanteen taustalla on mitä todennäköisimmin toinen näistä vaihtoehdoista: joko Laine on kaikessa yksinkertaisuudessaan sairaana tai pahimmassa tapauksessa hän kärsii aivotärähdyksestä, johon liittyy yleisimpänä oireena huonovointisuus.

Harjoituksissa Laineen paikan joukkueen kakkosketjussa otti maanmies Joel Armia, joka monipuolisuutensa ansiosta kykenee pelaamaan sekä kärkiketjuissa että alemmissa kentällisissä. Ja niinhän sitä sanotaan, että toisen onni on toisen epäonni: mikäli Laine ei kykene pelaamaan seuraavassa ottelussa, on Armialle avautumassa todellinen näyttöpaikka.

Laine on pelannut NHL Trade Deadlinen jälkeen kakkosketjussa yhdessä Nikolaj Ehlersin ja St. Louis Bluesista hankitun sentteri Paul Stastnyn kanssa ja näiden kavereiden rinnalla myös Armia viiletti treeneissä.

Patrik Laineen uratilastot löydät TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
MM 2018: Uskomattoman hienoja uutisia – Mikael Granlund Leijoniin!