Patrik Laine penkitettiin – kuiva kausi NHL-uran pisin, ilman maaleja jo 7 ottelua

Patrik Laineen muodonmuutos näkyy erinomaisesti Winnipegin julkaisemassa kuvassa.
Patrik Laineen muodonmuutos näkyy erinomaisesti Winnipegin julkaisemassa kuvassa.

Winnipeg Jetsin Patrik Laine on kuluvan kauden aikana viettänyt useasti sekä maaliputkia että maalittomia putkia.

Toisin sanoen nuoren suomalaislaiturin esitykset ovat olleet ailahtelevaisia. Kaiken kaikkiaan Patrik Laineella on menossa kuluvan kauden osalta hänen neljäs yli neljän ottelun mittainen maaliton putki.

Meneillään oleva putki onkin Laineen pahin: hän ei ole tehnyt nyt viimeiseen seitsemään otteluun maaliakaan.

Kun kyse on puhtaasta maalintekijästä, maalittomuus näkyy luonnollisesti otteissa, eikä Laine ole tässä suhteessa poikkeus. Hän on toki tehnyt näiden seitsemän ottelun aikana tehot 0+6, mutta joka tapauksessa hän elää maaleista.

Sunnuntaina Prime time -aikaan pelatussa ottelussa San Jose Sharksia vastaan Laine saikin tuta heikon pelaamisensa kirjaimellisesti nahoissaan. Hän oli vielä Jetsin 4-1-voittoon päättyneen ottelun avauserässä varsin näkyvä, mutta sen jälkeen hän katosi kuvasta ja joutui lopulta järsimään tuppea penkin päähän.

Lainetta ei nähtykään enää ottelun viimeisten yhdeksän minuutin aikana kaukalossa, kuten ei myöskään hänen kanssaan ykkösketjussa hyökännyttä Kyle Connoria.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

19-vuotiaalla Laineella oli mahdollisuus tehdä ottelussa, joka oli hänen NHL-uransa 115. ottelu, uransa sadas tehopiste, mutta se hetki jäi vielä odottamaan itseään. Sen sijaan suomalaiskollega Joel Armia ylsi ottelussa pisteille, sillä hän syötti joukkueensa avausmaalin.

Patrik Laine on pelannut kuluvalla kaudella 43 ottelua ja hän on tehnyt niissä tehopisteet 18+17=35. Hänen koko uransa tilastoihin pääset tutustumaan täältä.

Ottelussa nähtiin myös todella kyseenalainen tilanne, kun Dustin Byfuglien potkaisi Chris Tierneyta takaraivoon. Videon tilanteesta näet täältä:
VIDEO: Dustin Byfuglien potkaisi Chris Tierneyta takaraivoon – mitä tekee NHL:n kurinpito?