Patrik Laine muutti NHL:n – paras maalintekijä saapumisensa jälkeen!

Patrik Laine on viime kauden ja kuluvan kauden osalta tehokkaampi maalintekijä kuin kukaan muu NHL:ssä.
Patrik Laine on viime kauden ja kuluvan kauden osalta tehokkaampi maalintekijä kuin kukaan muu NHL:ssä. Kuva: Getty Images

Winnipeg Jetsin suomalaishyökkääjä Patrik Laine on pelannut toistaiseksi NHL-urallaan 139 runkosarjaottelua ja tehnyt niissä huimat 74 maalia.

Kun Patrik Laine saapui valloittamaan NHL:ää, odotukset sekä Suomessa että maailmalla olivat kovat.

Suomalaisnuorukainen ei sulanut valtavan paineen ja mediamylläkän alla, vaan hän alkoi välittömästi myös lunastaa niitä odotuksia rikkomalla heti ensimmäisellä kaudellaan useita ennätyksiä sekä naulaten tulokaspelaajana kiekon peräti 36 kertaa vastustajan maaliin.

Eikä tahti ole tuosta hiipunut, vaan päinvastoin – viime aikojen maalivireensä ansiosta Laine on noussut taistelemaan koko NHL:n maalipörssin voitosta ja on enää kahden maalin päässä maalipörssiä koko kauden enemmän tai vähemmän dominoineesta Alexander Ovechkinista.

Itse asiassa tällä hetkellä voidaankin sanoa, että Laineen saapuminen taalakaukaloihin on asettanut uuden marssijärjestyksen NHL:ään: kun nimittäin lasketaan yhteen viime kauden ja tämän kauden maalit, Patrik Laine on koko NHL:n ykkösnimi.

NHL:n maalipörssi alkaen kaudesta 2016-17:

  1. Patrik Laine (74 maalia)
  2. Nikita Kucherov (73 maalia)
  3. Alexander Ovechkin (73 maalia)
  4. Evgeni Malkin (71 maalia)
  5. Auston Matthews (68 maalia)
  6. Brad Marchand (67 maalia)
  7. Sidney Crosby (66 maalia)
  8. Anders Lee (65 maalia)
  9. Vladimir Tarasenko (65 maalia)
  10. Eric Staal (64 maalia)

Laine on ollut etenkin viime aikoina hurjassa maalivireessä: suomalaislaituri on nakuttanut meneillään olevan yhdeksän ottelun pisteputkensa aikana peräti 13 maalia ja niistä seitsemän on syntynyt kolmessa viime ottelussa.

Monien papereissa suomalaistykki, joka on päässyt täysin uudenlaisiin liekkeihin Paul Stastnyn hankinnan jälkeen, onkin suurin suosikki voittamaan NHL:n maalipörssin kuluvalla kaudella ja sen myötä Maurice Richard Trophyn ensimmäisenä suomalaisena sitten Teemu Selänteen ja kauden 1998-99.

Laineen pahimpana uhkaajana pidetään hänen kanssaan tasoissa olevaa Evgeni Malkinia, joka on ollut vuodenvaihteen jälkeen ylivoimaisesti koko NHL:n tehokkain pelaaja; toki on syytä muistaa, että he molemmat ovat vielä Ovechkinin takana.

NHL:n kuluvan kauden maalipörssin löydät TÄÄLTÄ.

Täältä kaikki NHL Trade Deadlinen siirrot joukkueittain:
NHL Trade Deadline 2018