Winnipeg-tähti Mark Scheifele sivussa jopa 2 kk – Patrik Laine saa loistavan mahdollisuuden

Mark Scheifele loukkaantui Winnipeg Jetsin voitokkaassa ottelussa Edmonton Oilersia vastaan.
Mark Scheifele loukkaantui Winnipeg Jetsin voitokkaassa ottelussa Edmonton Oilersia vastaan.

Kuluvan kuun aikana 13 otteluun tehot 7+5=12 iskenyt Patrik Laine on pelannut lähes poikkeuksetta koko kauden Winnipeg Jetsin kakkosketjussa.

Vaan kanadalaisseuran seuraavassa ottelussa hän tulee mitä todennäköisimmin viilettämään ykkösvitjassa, yhdessä Blake Wheelerin ja Kyle Connorin kanssa. Jets nimittäin menetti ykköstähti Mark Scheifelen lasaretin puolelle seuraavien 6-8 viikon ajaksi, ylävartalovamman seurauksena.

Ykkössentterin loukkaantuminen tarkoittaa luonnollisesti muutoksia Jetsin kokoonpanoon ja ainakin Scheifelen loukkaantumisten jälkeisten harjoitusten perusteella Patrik Laine tullaan siis näkemään ykkösketjussa.

Scheifele on tehnyt kuluvalla kaudella pelaamiinsa 38 otteluun tehot 15+23=38. Näillä pisteillä hän on Jetsin toiseksi paras pistemies heti Wheelerin jälkeen.

Lähtökohtaisesti Scheifelen loukkaantuminen ei vaikuta Jetsin toisen suomalaishyökkääjän, Joel Armian, rooliin – hän luisteli joukkueensa viime harjoitukset nelosketjussa.

Toki on mahdollista, että viime otteluun kaksi maalia – katso maalit täältä – tehnyt Armia saattaa nousta hierarkiassa ylöspäin, mikäli Scheifelen loukkaantumisen pakottamat ketjumuutokset eivät lähde toimimaan.

Scheifelen arvosta joukkueelleen kertoo paljon se, että kauden 2016-17 alusta alkaen katsottuna hän on koko NHL:n viidenneksi tehokkain pelaaja.

Mikäli ykkösketjuun nouseva Patrik Laine, ja hänen pelaajatilastonsa kiinnostavat, pääset tekemään lähempää tuttavuutta niiden kanssa tämän linkin kautta.