Patrik Laine sai vertauksen legendaarisiin Mike Bossyyn ja Guy Lafleuriin – ”Olisivat ylpeitä”

Patrik Laine teki eurooppalaista kiekkohistoriaa, kun hän rikkoi 70 tehopisteen rajapyykin.
Patrik Laine teki eurooppalaista kiekkohistoriaa, kun hän rikkoi 70 tehopisteen rajapyykin.

Winnipeg Jetsin Patrik Laine iski viime yönä kauden 20. täysosumansa Chicago Blackhawksin verkkoon uskomattomalla rannelaukauksella.

Winnipeg Jetsin Patrik Laine on kiistatta yksi tämän hetken parhaita maalintekijöitä, mitä tulee jääkiekkokaukaloihin. Suomalaisnuorukaisen laukaus on eittämättä NHL-kaukaloiden yksi pelätyimpiä, ja Laine onkin antanut tykin puhua tasaiseen tahtiin.

Viime yönä Laine saalisti tililleen kauden 20. täysosumansa, kun Jets kohtasi vieraskaukalossa Chicago Blackhawksin. Kotijoukkue vei kamppailun nimiinsä lukemin 2-1, joten tämän suhteen Laineen osuma oli yhtä tyhjän kanssa.

Mutta kukapa ei rakastaisi yksilöiden tilastoja. On totta, että Laine ei ole aivan tulokaskautensa kaltaisessa vireessä, mutta tästäkin huolimatta hän pelaa parhaillaan erinomaista sesonkia. Suomalaisen tilillä on nyt 45 ottelua, joissa hän on tehnyt 20 maalinsa lisäksi yhteensä 37 tehopistettä.

Maalin jälkeen Laine sai sosiaalisissa medioissa melkoista suitsutusta, joista yksi parhaista tuli TSN:n ja The Athleticin kiekkotoimittaja Pierre LeBrunilta.

Hän nimittäin kirjoitti omalla Twitter-tilillä, että ”Laine teki juuri maalin sellaisella laukauksella, josta Mike Bossy ja Guy Lafleur olisivat ylpeitä”.

Sekä Bossy että Lafleur ovat molemmat todellisia NHL-legendoja. Bossy pelasi omalla urallaan New York Islandersissa, missä hän voitti myös neljä Stanley Cupin mestaruutta. Hän pelasi taalajäillä 752 runkosarjaottelua, joissa hän iski 573 maalia ja yhteensä 1 126 tehopistettä.

Montreal Canadiensista parhaiten tunnettu Lafleur pelasi sen sijaan 1 126 runkosarjakamppailua, joissa hänen tehonsa olivat 560+793 (1 353).