Patrik Laineella eväät tehdä hurja NHL-ennätys – valtava ero seuraavaan

Patrik Laineella on mahdollisuus rikkoa kova ennätys kaikkien aikojen 50 maalin miehenä.
Patrik Laineella on mahdollisuus rikkoa kova ennätys kaikkien aikojen 50 maalin miehenä.

Winnipeg Jetsin suomalaishyökkääjä Patrik Laineella on kaikki mahdollisuudet rikkoa 50 maalin rajapyykki, minkä myötä hän tekisi hurjaa historiaa.

Winnipeg Jetsin kautta on jäljellä vielä seitsemän ottelua. Siinä samalla Patrik Laineella on vielä seitsemän ottelun ajan tehdä seitsemän maalia, jonka myötä hän rikkoisi maagisen 50 maalin rajapyykin, jo toisella NHL-kaudellaan.

Urakka ei kuulosta helpolle, mutta muistakaa; nyt on kyse Patrik Laineesta. Jos suomalainen intoutuu vireeseen, saatetaan häneltä nähdä aikajakson aikana esimerkiksi vaikka muutamakin hattutemppu.

Jos Laine kuitenkin onnistuisi rikkomaan 50 maalin rajapyykin, olisi hän tämän jälkeen omissa lukemissaan, jos saavutusta vertaa hänen saamaansa peliaikaan. Kanadalainen mediajätti Sportsnet nimittäin listasi sivuillaan niitä pelaajia, jotka ovat rikkoneet 50 maalia mahdollisimman vähäisellä peliajalla.

On olemassa vain kaksi pelaajaa, jotka ovat rikkoneet 50 maalia alle 20 minuutin peliajalla. Kyseiset herroista ensimmäinen on San Jose Sharksissa pelannut Jonathan Cheechoo, joka kykeni temppuun kaudella 2005-06. Hän iski 19:57 keskiarvollisella peliajalla 56 rysää, mikä on äärimmäisen kunnioitettava suoritus.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Toinen 50 maalin rikkoja alle 20 minuutin peliajalla on Colorado Avalanchessa kiekkoillut Milan Hejduk, joka teki kaudella 2002-03 50 maalia, pelaten keskiarvolta 19:50 minuuttia per ottelu.

Jos Laine kuitenkin onnistuisi rikkomaan tuon maagisen merkkipaalun, jäisivät yllämainitut herrat täysin hänen varjoonsa. Laineen tämän kauden keskiarvollinen peliaika on nimittäin vain 16:32. Tämän myötä, sikäli mikäli hän edes saa 50 maalia rikki, rikkoisi hän vanhan ennätyksen todella mittavalla erolla seuraavaan.

Laineen tilastoihin voit tutustua tarkemmin täältä.

Suosittelemme myös:
Liity Telegram-ryhmäämme ja voita 50€ pelirahaa!