Patrik Laineen maalitahdista vakuuttunut Jimmy Carson: ”Olisi tehnyt vielä enemmän maaleja”

Patrik Laineen maalitahti hakee vertaistaan. Hänen osumatarkkuudestaan on vakuuttunut myös ennätysmies Jimmy Carson.
Patrik Laineen maalitahti hakee vertaistaan. Hänen osumatarkkuudestaan on vakuuttunut myös ennätysmies Jimmy Carson.

Alle 20-vuotiaiden maaliennätystä hallussaan pitävä Jimmy Carson on vakuuttunut suomalaishyökkääjä Patrik Laineen maalitehtailusta.

Patrik Laineen maalitahti on NHL:ssä kuumaa valuuttaa. Hän ohitti juuri alle 20-vuotiaiden kaikkien aikojen maalipörssissä muuan Wayne Gretzkyn ja nousi tilastossa kolmanneksi.

Nuorukaisen edellä ovat enää Dale Hawerchuk (85) sekä Jimmy Carson (92), joten ykkössija on pitkälti Laineen käsien ulottumattomissa. Tai jos Laine intoutuu tekemään vielä 16 maalia runkosarjan viimeiseen 13 otteluun, nousisi hän kaikkien aikojen parhaaksi teini-ikäiseksi maalintekijäksi.

Carson on joka tapauksessa vakuuttunut Laineen maalitehtailusta. Mies kertoi tuntemuksiaan NHL.com:n suomenkieliselle sivustolle. Hän oli esimerkiksi sitä mieltä, että jos Laine olisi pelannut Carsonin aikakaudella, olisi hänellä enemmän maaleja kuin nyt (77).

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

– Onhan se hieno saavutus. Jos Laine olisi pelannut minun aikanani, hän olisi tehnyt todennäköisesti vielä enemmän maaleja. Aikakausia on melko hankala vertailla, Carson kertasi haastattelussa.

Carson pelasi NHL:ssä lopulta 626 runkosarjaottelua, joissa hän iski 275 maalia ja yhteensä 561 tehopistettä. Miehen uratilastoihin pääset tutustumaan tarkemmin tästä.

Laine on tehnyt tällä kaudella 41. osumaa, ja hän taistelee kynsin ja hampain maalipörssin voitosta yhdessä idolinsa Alexander Ovechkinin kanssa. Venäläistähti johtaa taistoa tällä hetkellä yhden osumin turvin.

Suosittelemme myös:
Mahdollisuus kaikkien aikojen maalintekijäksi – Alexander Ovechkinin uskomattomat saavutukset